Banjaluka: In taksi obavio 217 vožnji invalida

Objavljeno: 20. 2. 2017 u 15:38h

Taksi prevoz za invalidna lica u januaru je imao 217 vožnji, prilikom čega je pređeno ukupno 800 kilometara a time je još jednom opravdao svoju ulogu, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

“I za vrijeme snježnih padavina i niskih temperatura, ova usluga pod nazivom “In taksi” je funkcionisala bez problema. Iz Gradskog odbora udruženja invalida stižu zahtjevi za dopunu spiska na osnovu kojeg se prevoze invalidna lica”, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodali su da za ovu uslugu grad sufinansira dio cijene, i to sa 2,70 KM starta vožnje i 1,80 KM po kilometru.

“Invalidno lice plaća 0,30 KM start vožnje i 0,40 KM po kilometru. U budžetu grada za tu namjenu je ove godine izdvojeno 30.000 KM. Prevoz invalida obavlja se vozilom koje je prilagođeno navedenoj usluzi. Ima automatsku rampu za ulaz i izlaz invalida, može prevoziti lice u invalidnim kolicima bez sklapanja kolica, a ima i kaiševe za učvršćivanje invalidnih kolica prilikom vožnje”, objasnili su u ovom odjeljenju.

“In taksi” usluge vrši radnim danima od sedam do 12, te od 15 do 19 časova a subotom od sedam do 13 časova.

Ovaj taksi-prevoz za invalidna lica u Banjaluci je zvanično počeo da radi krajem oktobra prošle godine, a uslugu prevoza, korisnici mogu dobiti pozivom na broj: 066/222-995.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-in-taksi-obavio-217-voznji-invalida/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot