Sutra o proglašenju 7. februara za dan sjećanja na stradale od ustaša u Banjaluci

Objavljeno: 19. 2. 2017 u 15:42h

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović razgovaraće sutra sa potpredsjednikom Skupštine grada Banjaluka Milanom Milakovićem o tome da 7. februar bude proglašen danom sjećanja na žrtve koje su 1942. godine ustaše pobile na području Drakulića, Šargovca i Motika i da se taj datum obilježava na najvišem republičkom nivou.

Odluku o tome ranije je donio Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, a inicijativu da 7. februar bude proglašen danom sjećanja na strašni zločin o kojem se dugo nije smjelo pričati pokrenuo je Milaković.

Milaković je i jedan od potomaka stradalih od ustaških zločinaca, koji su počinili pokolj Srba na području Banjaluke – Šargovca, Motika, Drakulića, Ivanjske i Piskavice.

U periodu od 5. do 12. februara 1942. godine stradalo je više od 3.000 ljudi.

Početak sastanka u kabinetu ministra rada i boračko-invalidske zaštite zakazn je za 12.00 časova, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sutra-o-proglasenju-7-februara-za-dan-sjecanja-na-stradale-od-ustasa-u-banjaluci/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])