Igor Radojičić: Banjaluka na dobrom putu

Objavljeno: 19. 2. 2017 u 12:27h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je da rad gradske administracije u proteklih 100 dana ukazuje da je Banjaluka na dobrom putu i da je iz njegovog predizbornog, četvorogodišnjeg plana započeto ili već realizovana oko 25 odsto programa.

Govoreći o ključnim izazovima novih gradskih vlasti, Radojičić je kao jednu od najznajanijih mjera izdvojio refinansiranje gradskog duga u iznosu od 73 miliona KM, čime će se, kako je naglasio, otvoriti prostor za realizaciju komunalnih i infrastrukturnih pitanja.

“Kada je u pitanju refinansiranje duga, već postoji interes banaka i vjerujem da ćemo u aprilu moći ići na rebalans gradskog budžeta” – rekao je Radojičić.

On je naglasio da će rad Gradske uprave biti transparentan, dostupan građanima i medijima, ističući da je proteklih 100 dana, između ostalog, ukazuje na povećano povjerenje građana u rad Gradske uprave. Kao ilustraciju takvih pokazatelja, on je naveo da je broj obraćanja građana prema Gradskoj upravi povećan i za 90 odsto u odnosu na raniji period.

“Ima stvari kojima nisam zadovoljan, a to je sporost birokratskog aparata i nastojaćemo da i to promijenimo” – istakao je Radojičić.

Govoreći o planovima nove administracije, Radojičić je naglasio da će uskoro Skupštini grada predložiti model za rješavanje problema „Toplane“. On je naveo da su dva potencijalna investitora izrazili interes da sarađuju sa Gradom na ovom projeketu.

“Uprkos najtežoj sezoni do sada, uspjeli samo da održimo kontinuitet grijanja u gradu. Na nama je da sada obezbijedimo strateškog partnera sa kojim ćemo grad novih postrojenja i izmjenu energenta” – kazao je Radojičić.

On je dodao da su gradske vlasti u proteklih 100 dana ušle u „tešku borbu za očuvanje gradske imovine“, što je na kraju dovelo i do smjena u Pravobranilaštvu. Govoreći o tome, on je izrazio nadu da promjene u u Pravobranilaštvu RS ići u korist Grada i odbrane društvenih interesa.

Kada je u pitanju infrastruktura, gradonačelnik je izdvojio izgradnju dva mosta – u Česmi i u Šargovcu, vodovoda u Radosavskoj, te pomoćnog fudbalskog terena na Gradskom stadionu.

Govoreći o saradnji grada sa društveno odgovornim kompanijama, Radojičić je otkrio da je Grad brojnim kompanijama ponudio društveno odgovornim kompanijama učešće u izgradnji i modernizaciji dječijih igrališta.

“U ovom trenutku, imamo više od 20 zainteresovanih kompanija koje žele da učestvuju u projeketu. Grad će, sa svoje strane, obezbijediti lokacije i svu potrebnu dokumentaciju, a kompanije sredstva za dječija igrališta” – rekao je Radojičić i dodao da se u ovoj godini, između ostalog, očekuje i rekonstrukciju sportske dvorane u Šoping centru.

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/igor-radojicic-banjaluka-na-dobrom-putu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot