Izgradnja 1800 parking mjesta smanjuje gužve kod Kliničkog centra Banjaluka

Objavljeno: 17. 2. 2017 u 19:42h

Problem sa nedostatkom parking mjesta na Paprikovcu kod UKC biće uskoro riješen izgradnjom novog parkinga sa 1800 mjesta.

Novi parking predviđen je iza zgrade Tehničko-ekonomskog bloka, koridorima će biti povezan sa svim objektima u sastavu Univerzitetskog kliničkog centra RS, a razmišlja se i o uvođenju naplate.

 Rukovodstvo UKC najavljuje da će dio parkinga biti namjenjen isključivo zaposlenima, koji bi podzemnim prolazima ulazili u Centar i tako ne bi stvarali dodatne gužve u krugu.

“Imamo 2.611 radnika i mnogi od njih dolaze vlastitim prevozom. Smatramo da je rješenje sa koridorima odlično, ali traži velika  ulaganja. Takođe, jedna od opcija je i da se parking naplaćuje, možda po nekoj drugačijoj cijeni nego što je to slučaj kod Gradske uprave ili instutucija Vlade. Ovdje nije suština naplaćivati bolesnom čovjeku, jer on obično i ne vozi, već vozi onaj koji ga prati i mi koji dolazimo na posao”- naveo je ranije za „EuroBlic“ Mirko Stanetić, direktor UKC RS.

Iz UKC RS su istakli da će odluku o načinu finansiranja i eventualnim partnerskim odnosima sa Gradom ili nekim drugim partnerom donijeti Vlada RS. Dodaju da trenutno nemaju procjenu koliko će sve koštati, te da će eventualno naplaćivanje parkinga zavisiti od načina finansiranja izgradnje.

Ova zdravstvena ustanova raspolaže sa oko 700 parkinga, a procjenjuje se da su potrebe znatno veće- oko 2.500.

Gužve oko bolnice stvaraju se godinama, a svakodnevna borba za  slobodno mjesto naročito se vodi otkako je počela rekonstrukcija Univerzitetsko kliničkog centra, zbog čega je zatvoren dio ulice u krugu centra.

Naplata tjera nesavjesne

U Udruženju za bezbjednost i unapređenje saobraćaja navode da je Univerzitetski klinički centar, kao najveća zdravstvena ustanova, odavno trebalo da proširi parking i riješi pitanje gužvi.

“Uvođenje naplate pokazalo se kao dobar potez u Novoj Varoši i kod Poreske uprave, gdje je parkirao ko je stigao, pa bi i eventualna naplata kod UKC RS, mogla da ima pozitivne efekte”- navodi Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja i dodaje da bi cijene trebalo da budu u skladu sa standardima građana.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/izgradnja-1800-parking-mjesta-smanjuje-guzve-kod-klinickog-centra-banjaluka/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot