U Banjaluci obilježen Dan državnosti Srbije (Foto)

Objavljeno: 15. 2. 2017 u 12:54h

Svečanim prijemom, nastupom Etno-grupe “Vrelo” iz Rume i uručenjem nagrada za 10 srednjoškolaca Srpske, koji su napisali najbolje literarne radove na temu “Šta to Srbija treba da zna o meni?”, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci sinoć je obilježio 15. februar – Dan državnosti Srbije.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je tim povodom da mu je srce puno zbog dobrog odziva na svečanost.

“Što se tiče saradnje Srbije i Srpske, ona je fenomenalna, iako to ne znači da može biti i bolja. Treba svaki dan da svi u svojim domenima radimo da saradnja bude što bolja i bolja. Mi to u konzulatu radimo svaki dan“, rekao je Nikolić uoči prijema u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović istakla je da je saradnja Srpske i Srbije uvijek bila na visokom nivou, te izrazila očekivanje da će u narednom periodu biti još bolja.

Ona je čestitala Dan državnosti Srbije svim građanima te države, njenim diplomatama u Srpskoj i svim ljudima koji vole Srbiju.

Na prijemu su nagrađeni literarni radovi srednjoškolaca iz Prijedora, Sokoca, Banjaluke, Prnjavora, Gradiške, Zvornika i drugih gradova Srpske, koji će u narednom periodu boraviti 10 dana u hotelima u Vrnjačkoj Banji i na Tari u Srbiji.

“Jedan narod, jedna vjera, a dvije države! Svijete, neću da nas pamte po ratu, hoćemo da uživamo u životu. Pustite politiku i prepirke, dajte nam život”, odrecitovala je učenica Tamara Vasić.

Prijemu, koji je organizovao Generalni konzulat Srbije, prisustvovali su brojni ministri u Vladi Srpske, visoki funkcioneri Narodne Skupštine, kao i istaknuti predstavnici političkog, diplomatskog, privrednog, javnog, crkvenog, naučnog i kulturnog života Banjaluke, Srpske i BiH.

Na prijemu su bili i učenici Javne ustanove Centar srednjih škola “Ivo Andrić” iz Prnjavora, čiji je profesor srpskog jezika i književnosti Tatjana Milijević organizovala pisanje najoriginalnijih odgovora o zadatoj temi.

Zbog Dana državnosti Srbije Generalni konzulat te zemlje u Banjaluci neće raditi sa strankama danas i sutra.
Galerija

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-obiljezen-dan-drzavnosti-srbije-foto-2/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])