Banjaluka: Za Centralni spomenik palim borcima 200.000 KM

Objavljeno: 14. 2. 2017 u 16:20h

Uprava grada Banjaluka iz budžeta za ovu godinu izdvojila je 200.000 KM za izgradnju Centralnog spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata sa područja grada.

U toku je sprovođenje koordiniranih aktivnosti u vezi sa izborom lokacije, te idejnog rješenja, kao i pribavljanje izvedbene dokumentacije za izgradnju Centralnog spomen obilježja, rečeno je u Upravi grada.

Boračka organizacija Banjaluke dobila je saglasnost Skupštine grada za izgradnju spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata sa područja mjesnih zajednica Dragočaj, Lauš, Zalužani, Starčevica i Bistrica, za šta je iz budžeta grada u oktobru prošle godine uplaćeno 86.224 KM.

“Rješenjem o dodjeli sredstava, Boračka organizacija Banjaluke obavezana je da dodijeljena sredstva budu namjenski utrošena, da se prilikom izbora izvođača radova poštuju propisi koji regulišu postupke javnih nabavki i da se blagovremeno dostavljaju izvještaji o namjenskom utrošku sredstava sa relevantnom dokumentacijom”, kažu u gradskoj Upravi.

Predsjednik Boračke organizacije Banjaluka Goran Rogić izjavio je da su određene aktivnosti na izgradnji spomenika u pet banjalučkih naselja već počele kada je riječ o pripremi prostora i potrebne dokumetacije.

“U naselju Bistrica radovi su već počeli, dok je na Laušu sve spremno za izgradnju, jer je izabrano idejno rješenje, kao i izvođač radova”, rekao je Rogić.

On je napomenuo da se za izgradnju spomenika čeka početak građevinske sezone, jer je bilo nemoguće bilo šta raditi na kraju prošle godine, kada su sredstva bila uplaćena, zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-za-centralni-spomenik-palim-borcima-200-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot