Mićo protvi Miće: Toplana tone, a direktor i ekspert ratuju optužbama

Objavljeno: 12. 2. 2017 u 12:47h

Direktor Mićo Milovanović optužuje eksperta Miću Gaćanovića da godinama nije plaćao grijanje, te da nepristojnim ponudama ucjenjuje Toplanu.

Gaćanović odgovara da je sve navedeno laž, ali udarac uzvraća kontraoptužbom.

“Pitajte direktora odakle mu pare za kupovinu nekretnina. On je prošle godine kupio tri kuće u ulici Janka Veselinovića, bivšoj Matije Gupca, nedaleko od nekadašnje Mljekare” – poručuje Gaćanović.

Milovanović uzvraća da na takve budalaštine ne zaslužuju odgovor.

“Neka mi Gaćanović pokaže te tri kuće, odmah ću mu dvije pokloniti” – kaže direktor Toplane.

Treću kuću u Veselinovićevoj, u kojo živi, Milovanović ne pominje.

Rat direktora Toplane i eksperta, ovenčanog titulom doktora nauka i “Eureka” nagradom, izbio je nakon što je Gaćanović upozorio da, navodno, dim iz kotlovnice na Starčevici ozbiljno ugrožva zdravlje stanovništva. Gaćanović je u izjavi za “EuroBlic”, te upozorenju odborniku Saši Laziću, optužio rukovodstvo Toplane za, kako tvrdi, nedovoljnu zaštitu od mikročestica.

Iz Toplane odgovaraju da su to “apsolutne laži koje nemaju veze sa strukom i naukom” i da je “žalosno je da jedan univerzitetski profesor unosi paniku među stanovništvo”.

“Pitamo se da li je razlog ovakvih iznošenja laži, to što je Gaćanović jedan od najvećih dužnika Toplane, sa dugom starim 11 godina, zbog čega je protiv njega podneseno šest tužbi, ili zato što je nudio svoje usluge Toplani po basnoslovnim cenama, a Toplana ih nije mogla prihvatiti ni kao cjelishodne, a da ne govorimo o cijeni” – navodi se u reagovanju koje je potpisao direktor Mićo Milovanović.

Osim za nepristojne ponude, svog imenjaka optužuje i za nepristojno ponašanje prema radnicama u službi naplate, koji ga samo opominju da plati dug i najavljuje tužbu protiv Gaćanovića.

Gaćanović odgovara da su i dosadašnje tužbe Toplane protiv njega bile “izraz čistog pravnog nasilja”.

“Ko je jedan od najvećih dužnika! Pa oni mene terete za navodni dug od 900 KM, a ja to neću da platim, iz principa, jer traže da platim grijanje za period kad grejanja nisam imao. I nisam ja jedini, sve moje komšije u Sime Miljuša su u istoj situaciji”– kaže Gaćanović.

Tvrdi da nikakve usluge nije nudio Toplani, jer mu se nikad nije ni pružila prilika za to.

“Jedino što sam posle rata radio za Toplanu, odnosno za Banjaluku, radio sam džabe. Bio sam u ekipi koja je, nakon ratnog zastoja, ponovo puštala toplovod u rad. To je bila radna obaveza” – kaže Gaćanović.

Toplana godinama kuburi sa dotrajalom mrežom i ogromnim dugovima, koji su dostigli 85 miliona KM.

Zavjera na fakultetu

Izvori “EuroBlica” navode da direktor Toplane Mićo Milovanović i inače zazire od profesora sa banjalučkog Elektrotehničkog fakulteta, jer vjeruje da se na tom fakultetu kuje zavjera protiv njega.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji od početka mandata direktora Toplane drži na ledu, asistent je na Eelektrotehničkom.

Naš izvor tvrdi da Milovanović sumnja da je gradonačelnik pod uticajem kolega Miće Gaćanovića i još nekih profesora ATF. Milovanović nije komentarisao ove navode.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mico-protvi-mice-toplana-tone-a-direktor-i-ekspert-ratuju-optuzbama/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])