U Banjaluci rođeno 20 beba!

Objavljeno: 11. 2. 2017 u 11:01h

U protekla 24 sata na Univerzitetskom kliničkom centaru Republike Srpske rođeno je 20 beba.

Iako Banjaluka slovi za grad žena, ovaj put malu prednost imaju dječaci. Obavljeno je 19 poroda, a rođeno je devet djevojčica i 11 dječaka.

Sretnim roditeljima čestitamo!

U najvećem gradu Srpske u prosjeku se rodi deset beba dnevno, a rekord je postavljen u julu 2014. godine kada je u jednom danu rođena 21 beba.

Rekord kada je u pitanju broj beba rođenih za 24 časa u 2015. godini oboren je, 4. avgusta, kada je svjetlost dana ugledalo 20 novorođenčadi, a 2016. godine najbolji “rezultat” postavljen je 16. jula, kada je na svijet došlo 18 mališana.

Ako je suditi po tome da je prethodnih godina najviše mališana rođeno u ljetnim mjesecima, a da već u februaru imamo ovakav broj, mogli bi se nadati da će ove godine biti mnogo novih stanovnika Banjaluke.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-rodeno-20-beba/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot