Kamere snimile sve: Policija istražuje ko stoji iza napada na džip bivšeg šefa banjalučke policije

Objavljeno: 11. 2. 2017 u 14:52h

Policija traga za nepoznatim napadačima koji su u noći između četvrtka i petka u Kozarskoj ulici u Banjaluci zapalili automobil vlasništvo Zorana Stanišljevića, bivšeg načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka i direktora Agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Stanišljević je sada vlasnik i direktor agencije za obezbjeđenje „VDH“, a automobil je bio parkiran ispred njihovih kancelarija. U požaru nije bilo povređenih, a uništen je automobil vrijedan oko 50.000 maraka.

Prema nezvaničnim informacijama napadači su u petak oko dva časa iza ponoći prišli parkingu i bacili „molotovljev koktel“ na desni prednji točak.

“Vatra je prvo zahvatila točak, zatim se proširila na branik i haubu. Od toplote eksplodirala je šajba na vozilu, a plamen je zahvatio i dio unutrašnjosti vozila. Izgorile su i instalacije na džipu” – kaže izvor blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, radnik ove agencije primjetio je napadača kada je buknuo požar i potrčao je za njim, ali ga nije stigao. Napadač je navodno pobjegao u pravcu zapadnog tranzita.

Na agenciji „VDH“, ali i na zgradi prekoputa se nalaze bezbjednosne kamere koje su snimile cijeli napad. Inspektori su tokom uviđaja izuzeli snimke i to bi im moglo pomoći u pronalasku napadača.

Prema našim informacijama, na snimcima se vidi da je sve jako kratko trajalo, a automobil nije bio kasko osiguran. Do sada Stanišljević policiji nije prijavljivao da je imao pretnje.

U CJB Banjaluka rekli su da su požar lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice Banjaluka.

“Tokom uviđaja izuzeti su predmeti i tragovi koji će pomoći u pronalasku osoba koje su podmetnule požaru. O svemu je obavješten i dežurni tužilac” – pojasnili su u policiji.

Stanari zgrade u kojoj je smještena agencija „VDH“ su ispričali da su čuli manju eksploziju, ali da nisu znali o čemu je reč.

“Čulo se kao da je nešto puklo, ali sam mislio da je bila manja saobraćajna nesreća. Ujutru kada sam se probudio osjetio sam miris zapaljene gume u stanu. Kroz prozor sam tada video policajce i zapaljen džip “– kaže jedan od stanara.

Zanimljivo je da je samo stotinjak metara od sjedišta firme „VDH“ prije nekoliko godina bačena bomba, kada je oštećeno više parkiranih automobila.

Zoran Stanišljević juče je rekao da ne želi komentarisati ovaj napad na njegovu imovinu da to slučajno ne bi odvelo istragu u pogrešnom smjeru. Kratko je dodao da vjeruje da će policija uspešno okončati ovu istragu.

Stanišljević je godinama radio na različitim poslovima u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS. Bio je i načelnik CJB Banjaluka, a spekulisalo se da je 2010. godine smenjen upravo zbog povećanog broja eksplozija pod automobile koje su odjekivale Banjalukom dok je on bio načelnik. Isti godine postavljen je za direktora Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, na čijem čelu je ostao sve do novembra prošle godine.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/kamere-snimile-sve-policija-istrazuje-ko-stoji-iza-napada-na-dzip-bivseg-sefa-banjalucke-policije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot