UKC RS: Četiri klinike preseljene u renovirane etaže

Objavljeno: 10. 2. 2017 u 16:47h

U okviru projekta rekonstrukcije i izgradnje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci, za samo tri dana preseljene su klinike sa gornjih etaža centralnog medicinskog bloka u donje renovirane etaže.

U rekonstruisanim spratovima centralnog medicinskog bloka, u koje su preseljene četiri klinike, ima ukupno 216 kreveta.

Svi pacijenti leže u dvokrevetnoj ili jednokrevetnoj sobi, što je potpuno drugačije u odnosu na stanje u drugim klinikama i službama, u kojima ima i po desetak pacijenata u jednoj sobi, kažu u ovoj ustanovi.

Tokom 2016. godine u Klinici za neurologiju hospitalizovano je 3.588 kompleksnih neuroloških bolesnika, naveli su predstavnici UKC na današnjoj konferenciji za novinare.

Oni su istakli da je u Poliklinici UKC prošle godine pregledano 47.457 neuroloških pacijenata, od kojih 8.580 pacijenata sa hitnim neurološkim stanjima, dok je u Klinici za neurologiju samo tokom jedne godine direktno zbrinuto 51.045 pacijenata.

U Klinici za očne bolesti prošle godine operisana su 3.554 pacijenata, a u Poliklinici UKC-a pregledano 35.480 oftalmoloških pacijenata.

U istom periodu hospitalizovano je 3.297 pacijenata, odnosno u Klinici za očne bolesti samo tokom jedne godine direktno je zbrinut 42.331 pacijent, naveli su predstavnici UKC-a Republike Srpske.

Oni ističu da je puštanje u rad Poliklinike bila prekretnica u načinu funkcionisanja UKC-a i prvi veliki korak u rekonstrukciji Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Paralelno sa rekonstrukcijom sprovodi se niz aktivnosti koje se odnose na organizaciju i efikasnost rada u UKC-u, u čemu su najvažnija karika zaposleni Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske koji svaki dan pomjeraju granice naviše, naveli su predstavnici UKC-a.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ukc-rs-cetiri-klinike-preseljene-u-renovirane-etaze/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot