Gradonačelnik sa rektorom banjalučkog Univerziteta: Pokrenuta brojna pitanja

Objavljeno: 10. 2. 2017 u 16:20h

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke je, tokom svoje prve radne posjete Univerzitetu u Banjaluci, razgovarao sa Milanom Matarugom, rektorom ovog Univerziteta te predstavnicima studentske zajednice.

Tema razgovora su bila brojna pitanja, između ostalog, izmjena regulacionog plana za univerzitetski kampus koji će omogućiti izgradnju novih objekata Univerziteta, zatim o polažaju studenata i inicijativi za kandidaturu Banjaluke za „Zeleni grad Evrope“.

Radojičić je rekao da, iako grad nije neposredno nadležan za visoko obrazovanjem ima vrlo intezivnu komunikaciju sa Univerzitetom i većinom pojedinačnih fakulteta koji su članovi Univerziteta.

On je dodao i to da su za tri mjeseca nove administracije riješena dva veoma važna pitanja Univerziteta koja su se godinama unazad povlačila kroz gradsku administraciju i Skupštinu. Jedna od njih je usvajanje odluke o zaštićenom parku u kampusu i usvajanju regulacionog plana za prostor kampusa koji će omogućavati dalji razvoj Univerziteta u Banjaluci.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradonacelnik-sa-rektorom-banjaluckog-univerziteta-pokrenuta-brojna-pitanja/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])