Banjaluka: Pojačane kontrole nepropisnog parkiranja

Objavljeno: 8. 2. 2017 u 16:26h

Komunalna policija tokom ove sedmice pojačala je kontrole nepropisnog parkiranja putničkih motornih vozila na trotoarima, pješačkim i zelenim površinama.

Potvrđeno je to u Odjeljenju komunalne policije, iz kojeg su, ovim putem, pozvali vozače da parkiraju na uređenim parkiralištima i da ostave pješačke i biciklističke staze slobodne, jer nepropisno parkiranje ugrožava bezbjednost pješaka ali predstavlja i smetnju za normalno odvijanje saobraćaja.

Upravo najčešći prekršaj zabilježen tokom prošlogodišnjih kontrola – bio je zbog nepropisnog parkiranja. Od ukupno 10.225 izdatih prekršajnih naloga u 2016. godini – 3.553 se odnosilo na prekršaje nepropisnog parkiranja motornih vozila.

Osvrćući se na rad Komunalne policije u prošloj godini, iz ovog Odjeljenja su naveli da je obavljeno ukupno 23.340 komunalno-inspekcijskih kontrola po službenoj dužnosti i po prijavama građana. Prema utvrđenom planu rada izvršeno je 18.310 nadzora, na osnovu telefonskih prijava građana 4.075, te na osnovu pisanih predstavki građana 955 nadzora.

Tokom ovih kontrola, osim prekršaja zbog nepropisnog parkiranja vozila komunalni policajci izdali su i 252 prekršajna naloga zbog protivpravnog zauzimanja javnih površina, te 107 zbog prekoračenja radnog vremena i emitovanja muzike u ugostiteljskim objektima. Za narušavanje kućnog reda u stambenim zgradama izdali su 45, a zbog nepropisnog reklamiranja 28 prekršajnih naloga.

“Sagledavajući ukupne rezultate ovog Odjeljenja u 2016. godini, preduzete mjere i aktivnosti na dovođenju u red stanja u oblastima koje su komunalno-inspekcijskim nadzorom i zakonom propisane i utvrđene, zaključuje se da je stanje u pojedinim oblastima koje su stavljene u prioritet, dovedeno u red”, zaključeno je u izvještaju o godišnjem radu.

Dodaje se, da će u narednom periodu Komunalna policija nastaviti sa radom na potpunom dovođenju u red stanja u svim oblastima koje pokriva komunalno-inspekcijskim nadzorom, prema već utvrđenom planu i programu rada.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-pojacane-kontrole-nepropisnog-parkiranja/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot