Obilježene 42 godine rada Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci (Video)

Objavljeno: 6. 2. 2017 u 18:48h

Uručivanjem diploma za 157 diplomiranih pravnika, tri magistra pravnih nauka i svečanošću danas je obilježena 42 godina rada Pravnog fakulteta banjalučkog Univerziteta.

Vršilac dužnosti dekana pravnog fakulteta Petar Kunić smatra da se ovaj fakultet ubuduće mora kadrovski ojačati.

“Јoš postoje “vikend” nastavnici koji predaju fundamentalne predmete, što u budućnosti ne smije da se dešava. Ne može nastavnik dolaziti jednom ili dva puta mjesečno i održavati konsultacije i ispite. On nije među studentima, odsutan je i to su apsurdi današnjice” – rekao je Kunić i dodao da bi banjalučki Pravni fakultet morao dostići približan nivo koji ima novosadski Pravni fakultet, a što znači prosječno tri nastavnika po svakom predmetu.

Promociji je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović koji je istakao da je Pravni fakultet dao veliki doprinos izgradnji pravnog sistema u Republici Srpskoj.

Savanović je upozorio da je prisutna hiperprodukcija različitih kadrova, te da se mora raditi na planskom školovanju, ocijenivši da bi ti kadrovi mogli naći zaposlenje ako se bude radilo na razvoju realnog sektora i tržišne ekonomije.

Svečanosti je prisustvovao i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, te brojni gosti iz političkog i javnog života Srpske i članovi akademske zajednice.

Izvor: Rtrs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obiljezene-42-godine-rada-pravnog-fakulteta-univerziteta-u-banjaluci-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])