Banjaluka: Praštalo tukao maloljetnike i tjerao ih da prodaju drogu

Objavljeno: 3. 2. 2017 u 12:35h

Marko Praštalo (21) iz Banjaluke uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je tjerao maloljetnike da za njega prodaju marihuanu.

Njega je uhapsila banjalučka policija u srijedu, a nakon saslušanja u Osnovnom sudu Banjaluka juče mu je određen jednomjesečni pritvor. Ova mjera mu je izrečena zbog bojazni da će na slobodi ponoviti krivično djelo.

Izvor blizak istrazi je kazao da je Praštalo maltretirao i tukao maloljetnike koji su “radili” za njega i od njih na silu uzimao sav novac.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo ga tereti za neovlašćenu proizvodnju i promet opojne droge, iznudu i nanošenje lakih tjelesnih povreda.

“Osumnjičeni Praštalo je tokom prošle i do 31. januara ove godine od nepoznatih lica nabavljao marihuanu. Zatim ju je prepakivao u manja pakovanja i prodavao na području Banjaluke. Za prodaju droge je angažovao i maloljetnika kojeg je maltretirao, prijetio mu i iznuđivao novac, a 21. decembra prošle godine ga je pretukao”, saopštili su iz Tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama, Praštalo je imao više svojih “dilera” koji su radili za njega i svi su većinom bili maloljetnici.

“Uglavnom je bjesnio kada bi maloljetnici odbili da prodaju drogu. Tukao ih je i prijetio da moraju to da rade ili će nastaviti da ih maltretira. Pošto je fizički bio jači od njih, određeni broj maloljetnika je iz straha pristajao na njegove zahtjeve. Osim toga, postoje određene indicije da je on maltretirao i učenike banjalučkih škola i otimao im novac”, rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, još treba da bude utvrđena tačna količina droge koju je za godinu uspio da proda Praštalo i koliko je novca od toga zaradio. Ovaj izvor je dodao da policija provjerava i od koga je Praštalo nabavljao drogu i da li je imao i drugih saradnika. On je odranije poznat policiji, koja ga je privodila zbog droge i nasilničkog ponašanja.

Istraga

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, istakli su da je istraga protiv osumnjičenog Marka Praštala trajala više mjeseci. Kazali su da su do sada prikupili dovoljno dokaza koji ukazuju da je počinio krivično djelo. Pojasnili su da protiv njega nisu završili posao. U policiji su naglasili da će inspektori nastaviti rad na ovom predmetu i u narednom periodu, a protiv Praštala će najvjerovatnije Tužilaštvu biti dostavljena dopuna izvještaja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-prastalo-tukao-maloljetnike-i-tjerao-ih-da-prodaju-drogu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot