Banjaluka: Prilikom čišćenja snijega uništeni “ležeći policajci”

Objavljeno: 2. 2. 2017 u 12:47h

Veliki broj “ležećih policajaca” na saobraćajnicama, a posebno u blizini škola, djelimično je ili u potpunosti uništen prilikom čišćenja snijega, a zbog velikih minusa koji su vladali i padavina putevi su puni rupa.

Najveća oštećenja na usporivačima brzine vidljiva su u naseljima Lauš, Nova varoš i Bistrica. Zoran Šmugović, direktor Osnovne škole “Miroslav Antić” u Bistrici, kazao je da su “ležeći policajci” ispred ove škole toliko oštećeni da izgleda kao da ih nema, pa se tako svaki dan veliki broj učenika izlaže opasnosti prilikom odlaska na nastavu.

Nebojša Matić, predsjednik Savjeta MZ Lauš 1, kazao je da su prilikom niskih temperature i čišćenja snijega nastala velika oštećenja na “ležećim policajcima” u Karađorđevoj ulici, u blizini OŠ “Sveti Sava”.

“Dva usporivača brzine postavljena prošle godine nemaju nikakvu funkciju da zaštite učenike i mještane jer su u potupunosti oštećeni”, istakao je Matić i dodao da na ovom putu treba postaviti dodatne “ležeće policajce”, jer se radi o dugoj i prometnoj ulici.

Iako u naselju Obilićevo 2 nije zabilježeno oštećenje na “ležećim policajcima”, ovo naselje svake godine zbog velikih minusa i snijega u proljeće uđe s velikim brojem rupa.

“Posebno se veliki broj rupa pojavio u Ulici carice Milice i Mačvanskoj. Svjesni smo da ove rupe ne mogu biti sanirane dok god zima ne prođe, a za ove rupe je zaslužan loš kvalitet asfalta pa bi se možda moglo kvalitetnije raditi”, istakao je Oliver Gačić, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo 2.

Djelimično oštećeni “policajci” vidljivi su i kod OŠ “Borisav Stanković” u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka. U naselju Lazarevo 2 se na putevima pojavio i veliki broj rupa.

“Svake godine naše ulice su pune rupa, koje se pojave na proljeće kada se snijeg krene topiti”, istakao je Milenko Roljić, predsjednik Svjeta ove MZ.

Iz Gradske uprave kazali su da su preduzeća koja su načinila štetu tokom čišćenja snijega dužna da je saniraju.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-prilikom-ciscenja-snijega-unisteni-lezeci-policajci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])