Banjalučaninu maloljetnik preprodavao marihuanu

Objavljeno: 2. 2. 2017 u 10:03h

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja Banjalučanina Marka Praštala (21), zatražio je od Osnovnog suda određivanje mjere pritvora za njega zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nanošenje lakih tjelesnih povreda, saznaju “Nezavisne novine”.

On je osumnjičen da je u toku prošle godine do 31. januara ove godine, od nepoznatog lica nabavljao opojnu drogu marihuanu, a u namjeri dalje prodaje istu prepakivao u manja pakovanja i prodavao licima na području Banjaluke. Za preprodaju opojne droge je angažovao maloljetno lice.

Osumnjičeni je maloljetnom licu prijetio, iznuđivao novac, te 21. decembra prošle godine u Banjaluci, nanio tjelesne povrede.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo shodno članu 197 stav 1 tačka v Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci”, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Maja Đaković – Vidović.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucaninu-maloljetnik-preprodavao-marihuanu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])