Banjaluka: Vandali ponovo uništili skloništa za pse i mačke

Objavljeno: 1. 2. 2017 u 15:36h

Većina od 30 kućica za pse i mačke koje je ove zime postavilo udruženje “Kerber” je uništena i umjesto njih neće biti postavljane nove, potvrdili su u ovom udruženju.

Svojevrsna skloništa za životinje napravljena od tvrđeg kartona i vodootporne folije smještena su na više lokacija u gradu još u decembru. I pored učestalog mijenjanja kućica, neodgovorni su ih svaki put razderali ili uklonili.

“Za sada smo odustali od ove akcije. Nema svrhe da to više radimo, koliko god mi nastojali da obezbijedimo toplo sklonište za napuštene životinje, vandali ih unište. Dobro smo ih sakrili, nisu bile pod otvorenim nebom, ali bezuspješno. Ovo je treća godina zaredom da na ovaj način zimi zbrinjavamo životinje i uvijek imamo isti problem. Kućice traju svega nekoliko dana”, rekao je predsjednik udruženja “Kerber” Goran Milojević.

Ističe da su skloništa postavljenja u većini naselja u gradu, a naročito u Trapistima i Srpskim toplicama gdje ih ima popriličan broj. Ove zime nailazili su na nekoliko slučajeva da su se životinje smrzle.

“Najžalosnije je bilo kad smo pronašli smrznute štence kod stadiona FK Naprijed. I to nije usamljen slučaj, nailazili smo i na odrasle smrznute životinje”, kazao je Milojević.

Da bi riješili ovaj problem, u udruženju “Kerber” najavljuju da će tražiti sastanak sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-vandali-ponovo-unistili-sklonista-za-pse-i-macke/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot