Jajima na zgradu Vlade RS (Foto)

Objavljeno: 31. 1. 2017 u 15:47h

Dragan Kalkan, penzionisani policajac Republike Srpske, bacio je 11 jaja na staklenu fasadu pored glavnog ulaza u zgradu Vlade RS, u znak protesta što mu država nije priznala adekvatno učešće u ratu.

Policajci ispred zgrade Vlade bili su zatečeni, pa je Kalkan uspio da baci svih 11 jaja. Na kraju je priveden u policiju na saslušanje, a kazna za ovu vrstu prekršaja može da bude i do dva mjeseca zatvora, piše portal “Istinito”.

Dragan Kalkan, koji danas radi kao taksista, kaže da mu je puna kapa bahate vlasti.

“Ovo je siboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti, zato što ja smatram da Milorad Dodik kao dezerter treba da bude u zatvoru”, kategoričan je Kalkan.

Traži da ga na razgovor primi ministar za boračka pitanja Milenko Savanović, kako bi mu objasnio da je nepravedno svrstan u sedmu kategoriju boraca, iako je kao policajac učestvovao u borbama na prvoj liniji. Nije želio da govori o svojoj invalidnosti i čenjenici da je bio prooglašen nestalim na grahovskom ratištu.

Iz ministarstva rada i boračko – invalidske zaštite RS poručuju da nije problem da Dragan Kalkan dođe na sastanak.

“Zakon o pravima boraca je jasan – ljekarska komisija treba da utvrdi zdravstveno stanje svih učesnika u ratu”, poručio je ministar Savanović.

Izvor: istinito.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/jajima-na-zgradu-vlade-rs-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])