Stanari Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci peticijom traže grijanje i toplu vodu

Objavljeno: 28. 1. 2017 u 13:26h

Gotovo svi stanari prva dva paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, koji se danima smrzavaju i kupaju hladnom vodom, u petak su peticijom zatražili bolje uslove smještaja.

Od hiljadu studenata, koji borave u ovim paviljonima, svoj potpis na peticiju je stavilo njih više od 800, dok se očekuje da će drugi to učiniti kada se vrate u dom, jer su zbog praznika otišli kućama. Peticiju je pokrenula Skupština studenata centra, čiji predsjednik Ljubiša Karlica ističe da će spisak sa potpisima studenata dobiti Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Univerzitet Banjaluka, gradonačelnik Igor Radojičić i direktor doma Zoran Babić.

“Neka svi znaju u kakvim uslovima živimo. Samo tražimo da imamo tople sobe i vodu, ništa više. Ukoliko ovaj problem uskoro ne bude riješen, onda ćemo posegnuti za radikalnijim mjerama, jer smo do sada više puta bili izigrani”- kazao je on.

Peticiju je među prvima potpisala Dragana Eremija, jer, kako kaže, tople vode nema otkad se vratila sa praznika.

“Topla voda dođe samo povremeno i to na prvom spratu oko sedam časova i nekad kratko naveče, dok je studenti na višim spratovima mogu samo sanjati” – rekla je ova studentkinja.

Dodala je da posljednjih dana imaju problema i sa strujom.

Peticiju je potpisao i student Stefan Soldo, koji se sa nestašicom tople vode bori otkad se uselio u ovaj dom. Kaže da su i ranije na razne načine upozoravali nadležne, ali ništa nije učinjeno.

Peticija nije iznenadila prvog čovjeka doma Zorana Babića.

“Trenutno je teško uraditi nešto konkretno, dok za to ne budu stvoreni vremenski uslovi, ali daćemo sve od sebe da koliko-toliko ublažimo muke stanara” – rekao je Babić.

Stručnjaci

Zoran Babić kaže da je Uprava Studentskog centra “Nikola Tesla” angažovala stručnjake Mašinskog fakulteta kako bi pronašli rješenje za probleme sa grijanjem i toplom vodom.

“Ovih dana od stručnjaka očekujem konačno rješenje” – rekao je Babić.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/stanari-studentskog-centra-nikola-tesla-u-banjaluci-peticijom-traze-grijanje-i-toplu-vodu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])