Radnici „Krajina osiguranja“ traže pomoć od Dodika

Objavljeno: 28. 1. 2017 u 14:45h

Radnici „Krajina osiguranja“ Banjaluka uputili su otvoreno pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u kojem traže da se aktivno uključi u rješavanje problema u ovom društvu s ciljem očuvanja društva i radnih mjesta.

Radnici u pismu navode da su se u proteklom periodu obraćali brojnim institucijama, ali da efekta nije bilo, te da je posebno zabrinjavajuće to što je, i pored utvrđenih nezakonitih radnji novog vlasnika Naveena Aggarwala, Agencija za osiguranje RS ovo društvo, nakon prestanka vanredne uprave, ponovo vratila Aggarwalu.

„Od samog početka prodaje akcija ovog društva bilo je mnogo propusta i grešaka, koje se sada odražavaju na poslovanje društva i na njegov status, a samim tim i status zaposlenih radnika. Komisija za hartije od vrijednosti RS je utvrdila da su Indijci – udruženi zločinci, a ista ta Agencija, nakon šest mjeseci vanredne uprave, „Krajina osiguranje“ ponovo vraća njima. Kriminalistička policija je, takođe, utvrdila nezakonite i kriminalne radnje većinskog vlasnika i predmet dostavila Okružnom tužilaštvu, ali je i pored toga društvo vraćeno njima“, navode radnici u pismu.

Navode i da je Investiciono – razvojna banka (IRB) RS zajedno sa ostalim akcionarima „Krajina osiguranja“ imala namjeru da firmu pokuša staviti na noge, ali da je Agencija spriječila u tome.

„Molimo Vas da se, u skladu sa Vašim ovlaštenjima, aktivno uključite u rješavanje problema zvanog „Krajina osiguranje“, animirate resorno ministarstvo i pomognete nam da ostvarimo, nadamo se, zajedničke ciljeve, a to je očuvanje radnih mjesta, a ne njihovo smanjenje, da radnici ne izađu na ulicu, i da se više nijedan stranac ne usudi da bude robovlasnik Vašem narodu“, navode radnici u pismu.

Agencija za osiguranje RS ukinula je prošle sedmice vanrednu upravu u „Krajina osiguranju“, nakon čega je ovo društvo i definitivno preuzeo stari Upravni odbor na na čelu sa Naveenom Aggarwalom.

„Krajina“ je bila pod vanrednom upravom šest mjeseci, od 20. jula prošle godine. Agencija za osigurnje RS uvela je vanrednu upravu u ovo društvo zbog niza nezakonitosti koje su vlasnici iz Indije Naveen Aggarwal i Gupta Neete počinili nakon što su krajem 2015. godine, za 6,9 miliona KM kupili većinski paket akcija ovog društva.

Izvor: Capital.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radnici-krajina-osiguranja-traze-pomoc-od-dodika/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])