Banjaluka dobila prestižnu nagradu Zlatno turističko srce

Objavljeno: 28. 1. 2017 u 11:10h

Banjaluka je najbolja kontinentalna turistička destinacija jugoistočne Evrope i Mediterana za 2016. godinu. Krajiška ljepotica je trijumfovala ispred prestonice Austrije Beča i Mađarske Budimpešte, koji su joj bili glavni konkurenti.

Tako je odlučio Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva “Sacen International” iz Beograda, koji je Banjaluci dodijelio “Zlatno turističko srce”.

Predsjednik pomenutog centra Dragan Gligorijević je rekao da je pobjeda zaslužena.

“Naše tajne turističke patrole ili takozvani nevidljivi gosti ocenili su da Banjaluku kao grad u kojem je prelepo boraviti, naročito zbog visoko izraženog gostoljublja ali i mnogih drugih razloga. To je jedini grad koji je dva puta osvojio “Zlatnu čašu gostoljublja”. Ni ove godine to nije bez razloga. Eto recimo Beograd je 58 godina u trci za “Zlatnu čašu gostoljublja”, a ove godine je to prvi put osvojila Skadarlija. Ipak kada je reč o gostoljublju svi su daleko iza Banjaluke” – rekao je Gligorijević.

Dodao je da Banjaluka može da bude primjer kako gosta treba poštovati, te da bi život u srpskoj prestonici rado mijenjao za onaj na obalama Vrbasa.

“Centar Republike Srpske prednjači u savremenim turističkim trendovima, ali ne kopira druge. Organizator je brojnih događaja a jedini ima osvetljenu stazu za noćni rafting. Pohvalni su kajak i kanu na lepom Vrbasu, padobranstvo, ali i seoski turizam” – pohvalio je Gligorijević krajišku ljepoticu.

Kaže da je i arhitektura Banjaluke jedan od mamaca za turiste, sa svojom mješavinom kultura, ali i uređenost grada i ljubazni stanovnici.

“Dodelu nagrada organizovaćemo u aprilu u Skadarliji. Opatija je nagrađena za banjsko-zdravstveni turizam, Ohrid za organizaciju kulturnih događaja, Istra za vinski turizam, Budva za masovni turizam regiona i Đerdap za etno-ekološki turizam. Španija je najbolja na Mediteranu. Inače naše patrole obišle su Francusku, Italiju, Grčku, Tursku, Kipar, Hrvatsku, Albaniju, Sloveniju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku, Rumuniju, Maltu, Španiju Mađarsku i Austriju” – kazao je Gligorijević.

Portparol Turističke organizacije Banjaluke Branka Branković izrazila je zadovoljstvo zbog nagrade.

“Ovo nije prvi put da nam priznati turizmolozi daju visoke ocjene i uvijek nam je drago kada prepoznaju razvoj turizma u našem gradu” – rekla je Brankovićeva.

Dodatni autobusi za Kozaru

Zbog velikog interesovanja građana za manifestaciju “Dani zime na Kozari”, TOBL je obezbijedio dodatna dva autobusa.

“Organizovali smo besplatan prevoz do Mrakovice, ali sada će umjesto dva građane prevoziti četiri autobusa. Polazak je sa stare autobuske stanice u nedjelju u osam časova” – rekli su u TOBL-u.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-dobila-prestiznu-nagradu-zlatno-turisticko-srce/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot