Računi za režije nisu stigli brojnim Banjalučanima, a rokovi za plaćanje prošli

Objavljeno: 26. 1. 2017 u 19:13h

Brojni Banjalučani još nisu dobili decembarske račune za komunalije, iako je rok plaćanja za većinu istekao.

Obračuni za utrošenu struju, vodu i telekomunikacijske usluge nisu stigli u neka gradska i prigradska naselja, poput Starčevice i Drakulića.

“Za neke račune rok plaćanja je 20. u mjesecu, a mi ih na kućnu adresu dobijamo pet ili sedam dana kasnije, što znači da ih je nemoguće platiti na vrijeme. Kašnjenje se ne dešava prvi put, slične probleme imali smo i prošle godine” – kaže Dragutin K. iz Drakulića.

U Vodovodu su potvrdili da imaju pritužbe potrošača koji ih zovu i dolaze u preduzeće, kako bi provjerili šta je sa računima.

“Poštama smo u elektronskoj formi,  početkom januara, poslali podatke i do sada je trebalo da ih odštampaju i dostave” – kažu u Vodovodu.

Predrag Klincov, portparol “Elektrokrajine”, ističe da su račune za domaćinstva „Poštama” dostavili između 10. i 13. januara.

“Smatramo da su imali dovoljno vremena da ih na vrijeme uruče svima, odnosno prije 25. januara, kada ističe rok za plaćanje” – kaže Klincov.

Navodi da će “Elektrokrajina” od „Pošta” tražiti datum dostave, kako bi se korigovala kamata potrošačima koji eventualno, do 25. januara, nisu dobili račune.

I u M:tel-u kažu da su na vrijeme i to od 5. do 10. januara, otpremili sve račune.

“Potvrđen nam je prijem računa na datume slanja od strane “Pošta Srpske” – kaže Milica Stojaković, portparol M:tel-a.

Prema riječima Željke Koljančić, portparol ”Pošta Srpske”, do kašnjenja je došlo zbog praznika, zimskih uslova, ali i zbog toga što su račune, od nekih institucija, dobili kasnije.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/racuni-za-rezije-nisu-stigli-brojnim-banjalucanima-a-rokovi-za-placanje-prosli/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])