Banjaluka: Zapalio pogrešan kafić

Objavljeno: 25. 1. 2017 u 11:52h

Davor Malić zvani Daške, 26-godišnji Banjalučanin uhapšen je zbog sumnje da je podmetnuo požar ispred kafe bara “Med”, koji se nalazi u prizemlju stambene zgrade u Ulici majke Jugovića.

Požar je buknuo u nedjelju oko osam časova i u policiji saznajemo da je Malić iz osvete želio da zapali kafe bar “Dabl L”, ali je greškom podmetnuo požar ispred susjednog kafića.

U požaru niko nije povrijeđen, ali je na kafiću pričinjena manja šteta.

“Cijelu baštu je, sa spoljne strane, polio benzinom i zapalio. Vjerovatno zbog snijega i hladnoće vatra se nije proširila na zgradu, već je izgorio samo jedan ćošak bašte. Od toplote su popucale staklene šajbe, a nagorio je i tepih u kafiću. Srećom, vatra se brzo ugasila i nije zahvatila inventar kafića”,  ispričali su zaposleni u “Medu”, prenose “Večernje Novosti“.

Oni tvrde da Malić nikada nije dolazio u taj kafić, niti je sa zaposlenima bio u sukobu, zbog čega su uvjereni da je riječ o grešci. To je potvrdio i izvor blizak istrazi koji pojašnjava da je Malić planirao da podmetne požar ispred kafića “Dabl L”, ispred koga je otet sredinom novembra, a potom ubačen u gepek vozila i odvezen u baljalučko naselje Starčevica, gdje su ga napadači brutalno pretukli, skinuli mu odeću i bacili ga u potok.

“Vjerujemo da je požar podmetnuo iz osvete, ali je pogriješio kafić koji je zapalio”, rekao je izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da inspektori nisu imali težak zadatak da identifikuju piromana, jer je neposredno prije podmetanja požara Malić snimljen nadzornim kamerama.

“Kamere su ga snimile kako kupuje benzin na obližnjoj pumpi “Euro benz”, pomoću čega je identifikovan i uhapšen”, objasnio je izvor iz banjalučke policije.

Bogat dosije

Davor Malić je 2011. godine osuđen na tri godine zatvora zbog dilovanja droge u okviru akcije “Fokus”, u kojoj je osuđeno još 10 dilera heroina i marihuane. I ranije je prijavljivan zbog paljevine, nakon što je zbog neuzvraćene ljubavi zapalio automobil “mercedes C220”, vlasništvo jedne Banjalučanke. U novembru je otet i pretučen zbog navodnog duga od 70 KM, za šta su osumnjičeni Ognjen Mrđa i Andrej Pravdić.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zapalio-pogresan-kafic/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])