Gradonačelnik pozvao izraelske investitore da ulažu u Banjaluku

Objavljeno: 24. 1. 2017 u 16:24h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je sa Haimom Bivasom, gradonačelnikom izraelskog grada Modina, u okviru višednevne službene posjete Izraelu.

Teme razgovora sa Bivasom, koji je ujedno i predsjednik Federacije lokalnih zajednica Izraela, bile su funkcija i prioriteti lokalnih vlasti u Izraelu i Republici Srpskoj.

Radojičić je upoznao sagovornike sa prioritetima novih vlasti u Banjaluci, te potencirao mogućnost ulaganja i dolaska partnera iz Izraela u oblastima turizma, industrije, komunalnih djelatnosti, javno-privatnog partnerstva i finansijskog sektora.

Naročita pažnja posvećena je korisnim iskustvima u razvoju koncepta “pametnih gradova” koji grad Modin primjenjuje već duže vrijeme. Tokom obilaska Modina, domaćini su gostima iz Banjaluke pokazali koncept razvoja čitavih novih naselja sa kompletnom infrastrukturom, načina privlačenja investicija i razvoja trgovinskih i industrijskih zona. Obostrano je izražena spremnost za intenziviranje dalje saradnje Modina i Banjaluke, uključujući saradnju pojedinih kompanija, a naročito škola, đaka i studenata.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradonacelnik-pozvao-izraelske-investitore-da-ulazu-u-banjaluku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot