Banjaluka: Najviše mješovitih brakova sa državljanima Srbije

Objavljeno: 24. 1. 2017 u 10:26h

Na “ludi kamen” je prošle godine stalo 688 parova, a kod mješovitih brakova sa strancima, najčešće Banjalučani su se vjenčavali sa državljanima Srbije.

Ovo su potvrdili u Odsjeku za građanska stanja i upravne poslove i dodali da je lani sklopljeno 44 braka sa strancima.

“Isti broj imali smo i 2015. godine. Pored bračnih zajednica sa stanovnicima Srbije, građani su se vjenčavali i sa državljanima Kine, Brazila i Australije”, rekla je šef Odsjeka za građanska stanja, upravne poslove i pravnu pomoć građanima, Diana Džaja-Jokić.

Dodaje da je u 2017. godini do 15. januara sklopljeno ukupno 12 brakova. Lani je evidentirano nešto manje vjenčanja nego 2015. kada ih je bilo 692. Iste godine bilo je 294 razvoda na užem području grada, a parovi su se najčešće razilazili u starosnoj dobi od 30 do 39 godina.

Izvor. Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-najvise-mjesovitih-brakova-sa-drzavljanima-srbije/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])