Hladne učionice banjalučkih srednjih škola, đaci u jaknama prate nastavu

Objavljeno: 23. 1. 2017 u 20:51h

Zbog hladnih učionica, nastava u „Građevinskoj školi“ u Banjaluci skraćena je na 30 minuta, a problema sa lošim grijanjem imaju još srednja Ekonomska škola, Škola učenika u privredi, Tehnološka i Ugostiteljska.

Početak nastave u drugom polugodištu đaci Građevinske škole prate u jaknama, jer je izmjerena temperatura u učionicama 14 stepeni Celzijusovih.

“Škola se grijala cijelog raspusta, ali stolarija je loša, zbog čega toplota odlazi. Ubacujemo u učionice još grijalica, ali ne znam da li će instalacije toliko izdržati” – potvrdio je direktor Ljuban Bajić.

Situacija je još gora u Školi učenika u privredi.

“U učionicama na prvom spratu ima tek deset stepeni Celzijusovih, a malo je bolje na višim etažama. Najbolje bi bilo obustaviti nastavu, ili bar raditi u skraćenim terminima, ali još nismo donijeli odluku”- rekao je direktor Dragoljub Vuković.

Kako nam je potvrdio predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola na banjalučkoj regiji, Dušan Mišljenović, nastava je počela u svim devetogodišnjim školama, a problema sa grijanjem imaju škole „Đura Jakšić“ u Šargovcu, „Vuk Karadžić“ u Boriku i „Jovan Cvijić“ u Kočićevom Vijencu.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS kažu da su svim školama poslali saglasnost da, ukoliko imaju problema sa grijanjem, mogu odgoditi početak nastave.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/hladne-ucionice-banjaluckih-srednjih-skola-daci-u-jaknama-prate-nastavu/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])