Do daljeg ništa od linije Banjaluka – Beč

Objavljeno: 23. 1. 2017 u 16:32h

Pregovori između predstavnika BiH i “Austrian Airlinesa” o otvaranju linije iz Beča za Banjaluku nisu urodili plodom, rečeno je “Nezavisnim” iz te austrijske kompanije.

Štefani Cugman, menadžer za međunarodni saobraćaj u “Austrianu” rekla nam je da je obavljen razgovor predstavnika Uprave te kompanije i Ambasade BiH u Beču.

“Tokom razgovora nije bilo konkretnog dogovora, tako da se čini da u bliskoj budućnosti neće biti uspostavljena linija. Nadamo se da će, kao što je vaš list nedavno pisao, to biti moguće ostvariti jednog dana”, istakla je ona.

Juče smo pokušali stupiti u kontakt sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i Ambasade BiH u Beču, ali zbog neradnog dana nije bilo moguće dobiti adekvatne sagovornike.

Kako smo nezvanično saznali, Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH, boraviće u Beču, gdje će pokušati pronaći način da se pokuša uspostaviti saradnja s tom austrijskom kompanijom.

Podsjećamo, Cugmanova je nedavno “Nezavisnim” izjavila da linija iz Beča ka Banjaluci nije u vrhu prioriteta, ali nije isključila mogućnost postizanja dogovora o subvencijama, bez kojih, kako je istakla, takva linija ne bi mogla biti isplativa.

“S obzirom na razvoj tržišta u vazduhoplovnom saobraćaju u ovom trenutku, fokusirani smo na atraktivnije projekte u Austriji i projekte koji znače izlaganje manjem riziku”, izjavila je ona.

Dodala je, takođe, da je za tu kompaniju u ovom trenutku važniji potencijal samog tržišta od subvencija, te da uspostavljanje potpuno nove linije predstavlja značajan ekonomski rizik.

“Destinacije prema kojima ne postoje aktuelni letovi predstavljaju veći rizik nego na tržištima gdje letovi postoje. A istovremeno, za nove linije uzimaju se avioni kojima bi se mogle opsluživati postojeće i provjerene linije”, navela je ona.

Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, rekao nam je da o eventualnim subvencijama treba da odluči Vlada RS, dok je Miroslav Janjić, direktor Aerodroma Banjaluka, rekao da nadležni stoje pred izborom da li ići na redovni linijski saobraćaj ili na niskobudžetne kompanije, te da će uskoro biti donesene odgovarajuće odluke.

Podsjećamo, Aerodrom Banjaluka je nedavno vodio razgovore s kompanijom “Sea Air” koja je željela uspostaviti letove iz Banjaluke ka destinacijama u Njemačkoj, ali zbog loše reputacije kompanije, ti razgovori nisu doveli do konkretnih dogovora.

Kako su “Nezavisne” prve pisale, “Sea Air” je otjeran sa nekoliko evropskih aerodroma zbog čestog otkazivanja letova i neprofesionalne usluge, a nekoliko bivših partnera podnijelo je protiv njih tužbe zbog prevare.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/do-daljeg-nista-od-linije-banjaluka-bec/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot