Banjaluka: Bezbjednost pješaka u glavnim prigradskim ulicama svakodnevno ugrožena

Objavljeno: 23. 1. 2017 u 10:10h

Na glavnim saobraćajnicama u prigradskim naseljima Motike, Kuljani, Česma, Priječani i Šargovac, dugim i po nekoliko kilometaa, bezbjednost pješaka svakodnevno je ugrožena.

Osim što su preuske za mimoilaženje velikih teretnih vozila, ove ulice nemaju ni trotoare.

Jedna od takvih, Ilindanska ulica u naselju Motike duga je čak 7.600 metara, a na nju se naslanja još 21 ulica.

“Kada bi ova ulica dobila novo ruho i samo naselje Motike dobilo bi novi izgled. Stoga nam je prvi prioritet za ovu godinu upravo rješavanje problema Ilindanske ulice, jer se ona već godinama nalazi u katastrofalnom stanju. Osim što je široka svega 3,5 metara, posljednje dvije godine nisu nasipane ni bankine”, kazao je Darko Todić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Motike.

Isti problemi muče i mještane Prve kuljanske ulice u naselju Kuljani ukupne dužine 4.100 metara, žile kucavice čitavog naselja, na koju se naslanja još 26 krakova i koja pride u slučaju bilo kakvog zastoja saobraćaja od prijedorske petlje prema Ramićima predstavlja alternativni pravac s te strane grada.

U ništa boljem stanju nije ni prometna Hilandarska ulica u naselju Priječani.

“Na najprometnijoj saobraćajnici u naselju mogu se vidjeti oštećnja nastala još za vrijeme poplava, a na nekim njenim dijelovima ni dva autobusa se ne mogu mimoići. Ulica nema trotoar kao ni usporivače brzine ispred škole. Možemo se pohvaliti samo time da je prije nekoliko dana u sklopu redovnog održavanja puteva dobila nove bankine”, kazao je Nebojša Tojagić, predsjednik MZ Priječani.

Duga oko četiri kilometra Ulica Petra Velikoga glavna je saobraćajnica u naselju Česma.

“Osim što su u lošem stanju, bankine služe i za kretanje pješaka, a velika teretna vozila, poput autobusa, često znaju upadati u rupe”, dodao je Miladin Maličević, predsjednik MZ Česma.

Izgrađena prije nešto više od 25 godina, na Šargovačku ulicu u istoimenom naselju, dugu 3,5 kilometara, naslanja se još 18 ulica.

“Šargovačka ulica je preuska, bez trotoara i natkrivenih autobuskih stanica, a poseban problem je ugrožena bezbjednost đaka na putu do Osnovne škole ‘Đura Jakšić'”, dodao je Radovan Ilić, predsjednik MZ Šargovac.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-bezbjednost-pjesaka-u-glavnim-prigradskim-ulicama-svakodnevno-ugrozena/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot