Banjalučani sa termos bocama u pohodu na Banj brdo

Objavljeno: 23. 1. 2017 u 10:25h

Malobrojni Banjalučani su se utoplili, naoružali toplim napicima i polako uzbrdo. Došli su da podrže neobičnu akciju Rekreativne zone Banjaluka “Dan za termos bocu”.

Pored kapa, rukavica i šalova, glavne su bile – termos boce, čuturice ili ploske, čaj, kafa, bilo koji topli napitak ili malo domaće rakije.

“[Jeste li redovni na Banj Brdu?] Nisam nego sam vidjela akciju kao da danas ima, Rekreativna zona poziva građane. Onda sam se i ja priključila, hajde poslije ovih slava silnih krenemo. Pozvala sam društvo ali niko se nije javio, jedina ja luda, idi bre, šta ću”, kaže Vesna Ćendić.

“Malo vode, za osvježenje, sokići. Bože moj, ko voli domaće proizvode, šljivovice, u umjerenim količinama”, kazao je Aleksandar Radusin.

Što da ne, kaže Nenad koji je pobornik održavanja kondicije, pa makar i na ovakvoj hladnoći.

“Iz kuće je varljivo onako kad gledate ružno vrijeme, međutim, čim izađete i sa prirodom pomješate, drugačiji je osjećaj, bolji, zdraviji”, ističe Nenad Mihajlović.

U pomoć onima koje šetnja do vrha Banj Brda nije zagrijala, priskočili su organizatori. Keksom i čajem.

“Ljudi praktično sve više koriste ovu ovdje zonu da provedu dobar dio vremena. Oni koji ne mogu otići do Kozare, nacionalnog parka, da provedu neko vrijeme, ili ne mogu otići negdje dalje dođu ovdje. Ponesu sa sobom neke hrane, nekih sokova, čajeva i jednostavno uživaju”, rekao je Tihomir Dakić, Rekreativna zona Banjaluka.

Ima i januar svojih čari, kažu oni koji su danas pohodili poznato banjalučko izletište. Jeste hladno ali čist vazduh, pogled i zimska idila iznad grada, vrijedni su nekoliko časova na otvorenom, pa čak i na minusu.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucani-sa-termos-bocama-u-pohodu-na-banj-brdo/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot