Banjaluka: Kutije za priloge posvađale humanitarne organizacije (Video)

Objavljeno: 22. 1. 2017 u 13:32h

Kutije za dobrovoljne priloge koje su postavljene u pojedinim marketima, posvađale su banjalučke humanitarne organizacije. Sve je krenulo od Crvenog krsta odakle tvrde da pojedina udruženja svoje kutije stavljaju na njihove.

“Svakako je smanjen prihod, jer se to postavi na otvor, naravno da niko neće pomjeriti kutiju njihovu, da ubace u našu kasu, jer građani kada dolaze sa humanitarnim prilogom malo ko od njih gleda da li je to crveni krst ili neko drugo udruženje”, ističe Željkica Ilić iz Crvenog krsta.

Jedno od prozvanih udruženja je Mozaik prijateljstva. Tamo su iznenađeni porukama iz Cvenog krsta. Objašnjavaju da nemaju ništa sa postavljanjem kutija i da to rade upravnici marketa. Dodaju da nije lijepo da se prepucavaju oni koji pomažu drugima i da bi prikupljanje pomoći onima kojima je najpotrebnija trebalo da bude jedino što je važno.

“Ja ne znam šta se sa nama uopšteno dešava. I Crveni Krst uz duboko poštovanje, Mozaik prijateljstva i mnogi drugi ljudi, mi svi isti cilj imamo, da nahranimo druge ljude. Tako da mislimo da ne trebamo sebi opterećavati, praviti probleme, već trebamo zajednički raditi kako da pomognemo ljudima koji žive oko nas”, ističe Miroslav Subašić, predsjednik Humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva”.

Građani koji prilažu novac uglavnom i ne gledaju čijem udruženju kutija pripada. I oni misle da su važnije neke druge stvari.

Malo kome pomaže to što se humanitarci prepucavaju. Umjesto svađa i prozivki bilo bi ljepše da se dogovore i zajedno nastave da rade, jer poruke koje šalju najmanje su u duhu humanosti.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-kutije-za-priloge-posvadale-humanitarne-organizacije-video/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot