Kineska Nova Godina u Banjaluci (Foto) (Video)

Objavljeno: 20. 1. 2017 u 11:56h

Nastupom omladinskog umjetničkog ansambla “Sečuan” u Kulturnom centru Banski dvor i spektakularnim vatrometom, sinoć je u Banjaluci obilježena Kineska nova godina.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je privredna i kulturna saradnja Srpske i Kine veoma dobra.

“Vjerujem da ćemo u narednoj školskoj godini u našim školama i na univerzitetima imati predmet i katedre za izučavanje kineskog jezika. Mislim da se saradnja Kine i Srpske razvija uspješno, u čemu nam pomaže ambasador Kine u BiH Čen Bo”, rekao je Dodik novinarima nakon obilježavanja Kineske nove godine.

On je svim građanima Kine poželio srećnu Novu godinu sa željom da Kina nastavi sa dosadašnjim ravojem.

“Zahvaljujem se ambasadoru Kine u BiH za večerašnji umjetnički program povodom Kineske nove godine. Drago mi je što smo upoznali dio kineske kulture i što je moj kabinet pomogao organizaciju ovakve priredbe”, kaže predsjednik Srpske.

Ambasador Kine u BiH Čen Bo naglasila je da je zadovoljna što je prazničnu radost mogla da podijeli sa narodima u BiH.

“Zahvaljujem se predsjedniku Srpske i Vladi Republike Srpske što su podržali obilježavanje Kineske nove godine. Nadam se da će naša ekonomska saradnja biti intenzivirana i dobra, kao i prilikom izgradnje Teromelektrane `Stanari`”, rekla je Čen Bo.

Svečano obilježavanje Kineske nove godine organizovali su Ambasada Kine u BiH i Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

Slavlje završava 15. dan, nakon početka kineske godine, kada je festival svijetiljki.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/kineska-nova-godina-u-srpskoj-foto-video/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot