Snijeg odlagati na visoke hrpe, iako još nema organizovanog odvoza

Objavljeno: 19. 1. 2017 u 13:23h

Većina građana čisti bijeli pokrivač ispred svog ulaza, ali velike količine snijega teško je odložiti jer nije organizovan njegov odvoz, a problem je i što nesavjesni pojednici čisteći dvorišta snijeg bacaju na saobraćajnicu.

Iz “Čistoće” poručuju da su počeli odvoziti snijeg samo ispred gradskih ustanova u najužem centru, dok za odvoz snijega iz ulica nemaju nalog.

“Snijeg obično odvozimo kada prestane padati, ali juče smo počeli sa odvozom ispred Gradske uprave, Banskog dvora, Narodnog pozorišta RS. Osposobljeni smo da možemo odvoziti snijeg iz ulica, ali za to nemamo nalog od grada”, rekao je Aleksandar Bajić, direktor “Čistoće”.

Prema njegovim riječima, građani ove godine više sarađuju čisteći ispred svojih ulaza, ali zbog uskih trotoara, nemaju gdje odlagati snijeg.

“Urbanizam je takav da je trotoar minijaturan, a i naši kamioni teško ulaze u neke ulice. Zbog velikih količina, savjetujemo građanima da zasad snijeg odlažu na hrpe tako da one idu u visinu”, kazao je Bajić.

Željko Gagula, predsjednik Savjeta MZ Rosulje, istakao je da treba biti korektan prema Zimskoj službi.

“Ulice su prohodne i to je najvažnije. Imamo dosta mještana koji i sami čiste, ali ima i pojedinaca koji snijeg bacaju na trotoare i ulice, a posebno je to vidljivo ispred ugostiteljskih objekata i radnji. Smatram da bi inspekcija trebalo da radi svoj posao”, istakao je Gagula.

Iz Komunalne policije apelovali su na građane da uklanjaju snijeg i led ispred kuća, stambenih zgrada i poslovnih prostora.

Do sada su izdavali samo upozorenja onima koji nisu čistili ispred ulaza, ali nije bilo izricanja novčanih kazni koje se inače kreću od 100 do 7.000 KM.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/snijeg-odlagati-na-visoke-hrpe-iako-jos-nema-organizovanog-odvoza/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot