Radojičić: Očekujem da Banjaluka dobije grb koji će biti ustavan

Objavljeno: 19. 1. 2017 u 17:01h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić očekuje da će grad Banjaluka dobiti grb koji će biti ustavan.

“Pokrenućemo postupak, a do sada su dva postupka bila neuspješna. Nadam se da će biti ‘treća sreća’ i da će grad Banjaluka što prije dobiti grb koji će biti ustavan”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je Ustavni sud Republike Srpske 2013. godine proglasio neustavnim grb grada Banjaluka koji se još koristi.

Govoreći o ovogodišnjoj sezoni grijanja, Radojičić je rekao da je grad davanjem garancije od pet miliona KM uspio da riješi dio problema za ovu sezonu, ali da to, s obzirom na vremenske prilike, neće biti dovoljno do kraja sezone.

On je rekao da je “Toplana” još prošle sedmice pozvala velike dužnike u javnom sektoru – Klinički centar, Studentski centar, fakultete i ustanove kulture da izmire svoja dugovanja koja iznose više od šest miliona KM da bi se mogla završiti ovogodišnja sezona.

“Ukoliko ljudi iz javnog sektora ne uspiju da izmire bar dio tih dugova, imaćemo ponovo probleme od polovine februara do kraja sezone”, upozorio je Radojičić.

On je rekao da grad Banjaluka čini maksimalne napore da se sezona grijanja u Banjaluci dovede do kraja i ne obustavi grijanje.

Radojičić očekuje da će se na sjednici Skupštine grada Banjaluka 31. januara odlučivati pitanje tekuće i naredne grejne sezone.

“Očekujem da Skupštini grada Banjaluka budu predložena dva moguća rješenja, od kojih bi jedno bio aranžman sa EBRD-om koji podrazumijeva veliki kredit, što je ozbiljan problem, i drugi poziv za zakup ili koncesiju svih zainteresovanih subjekata”, istakao je Radojičić.

On je rekao da oba rješenja imaju svojih otvorenih pitanja, ali da bi najlošije rješenje bilo dočekati još jednu sezonu grijanja sa postojećim stanjem u gradskoj Toplani.

Govoreći o najavi gradnje tržnog centra kompanije “Delta” na Banjalučkom polju, Radojičić je rekao da je to predviđeno regulacionim planom i da ostaje na investitoru da pripremi kompletan projekat, podnese zahtjev za dozvolu i krene u izgradnju, jer su imovinski odnosi čisti.

“To bi bilo dobro rješenje za grad Banjaluka imalo bi značaja za gradski budžet zbog značajnih naknada, a i za građevinski sektor za određen broj zaposlenih lica”, istakao je Radojičić.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radojicic-ocekujem-da-banjaluka-dobije-grb-koji-ce-biti-ustavan/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot