Banjaluka: Najhrabriji mladići plivaju za Časni krst

Objavljeno: 19. 1. 2017 u 10:24h

Povodom velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenja danas će 40 mladića plivati u Vrbasu za Časni krst. Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Hrista Spasitelja u devet časova služiće episkop banjalučki Jefrem, a potom će krenuti Bogojavljenska litija.

“Litija će krenuti ispred hrama u 12 časova ka gradskom mostu Patre gdje će se pristupiti vodoosveštanju sa spuštanjem Časnog krsta u Vrbas i na kraju plivanjem za krst”, naveli su u banjalučkoj parohiji.

Mladić koji prvi dopliva do krsta biće darovan zlatnikom. Prošle godine najbrži je bio Aleksa Jošić. Zbog litije biće obustavljen saobraćaj u više ulica od 11 do 14 časova.

“Vozila neće moći da se kreću dijelovima ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Marije Bursać, Bulevara cara Dušana, Teodora Kolokotronisa, Patre, Isaije Mitrovića, Makarija Sokolovića, Slavka Rodića, Ljupka Račića, Braće i sestara Kapor i 22. aprila”, rekli su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-najhrabriji-mladici-plivaju-za-casni-krst/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot