Banjaluka: Snijeg zatrpao poslom putare i električare

Objavljeno: 17. 1. 2017 u 10:42h

Nove snježne padavine zatrpale su juče poslom zimske službe i ekipe “Elektrokrajine”, ali uprkos novim centimetrima bijelog pokrivača, svi putevi na području grada bili su prohodni, a električari su uspješno otklanjali kvarove na niskonaponskoj mreži.

U preduzećima, koja su angažovana za čišćenje snijega na gradskom i seoskom području, tvrdili su da je cjelokupna mehanizacija na terenu. Najveći problem bilo je čišćenje trotoara u pojedinim dijelovima grada, jer su nepropisno parkirani automobili ometali rad zimske službe.

Tehnički direktor “Čistoće” Milan Plavšić naveo je da je dio grada, za koji je ovo preduzeće zaduženo, očišćen i da je sve bilo pod kontrolom.

“Snijeg u Centru, Boriku, na Bulevaru, Novoj varoši, Paprikovcu, Rosuljama i Lazarevu je očišćen uprkos padavinama. Na terenu je bilo 19 vozila i 80 radnika. Iz godine u godinu sve nam je teže održavati trotoare, jer je sve više vozila koja su nepropisno parkirana”, rekao je Plavšić.

Ljubiša Balaban iz preduzeća “Eko-euro tim” rekao je da su sve gradske saobraćajnice prohodne.

“Naše ekipe su na terenu 24 časa. Imamo 30 voznih jedinica među kojima su traktori, kamioni, grnovi i dosipači, a angažovano je i 50 ljudi. Naša područja smo uredno čistili i posipali abrazivnim materijalom”, rekao je Balaban.

Radosav Čubrilović iz istog preduzeća, koje je zaduženo za seoska područja, rekao je da su putevi prohodni.

“Uprkos novim snježnim padavinama, dio puteva za koje smo zaduženi su očišćeni i u to su se mogli uvjeriti stanovnici i vozači na terenu. Na području Stričića i Pavića čistili smo i mimo programa zimske službe, a vjerovatno ćemo dodatno čistiti i jedan dio prema Kadijinoj vodi i Grabovcu”, kazao je Čubrilović.

Iz preduzeća “Elektrokrajina” kažu da su od 13. do 15. januara prijavljena 74 kvara na niskonaponskoj mreži te da su svi otklonjeni.

“Zbog vlažnog i teškog snijega dolazilo je do kvarova na više dalekovodnih pravaca, što je prouzrokovalo višečasovne prekide u snabdijevanju električnom energijom kupaca u više naselja. Iako su uslovi za rad zbog padavina teški, kvarove smo uspješno otklanjali i nastojali smo da domaćinstva što prije dobiju električnu energiju”, rekli su iz ovog preduzeća.

Na Pobrđu, u Ljubačevu i nekoliko mjesnih zajednica u višim zonama bili su izuzetno zadovoljni radom zimskih službi. Primjedbe na slabo čišćenje snijega imali su stanovnici sporednih ulica u pojedinim dijelovima grada.

Vremenska prognoza

Snijeg će, prema tvrdnjama meteorologa, padati sve do četvrtka, a onda se očekuju ledeni dani.

“Najobilnije padavine biće danas, dok će sutra doći do postepenog smanjenja. U četvrtak se očekuje novih od 10 do 20 centimetara snijega”, rekao je meteorolog Nebojša Kuštrinović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-snijeg-zatrpao-poslom-putare-i-elektricare/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot