Banjaluka: Prometna ulica u Adi uska i puna rupa

Objavljeno: 17. 1. 2017 u 15:29h

Mještani naselja Ada godinama traže sanaciju izuzetno frekventne saobraćajnice istoimene ulice koja vodi od mosta kod “Toplane” i prolazi pored restorana “Stara Ada” do magistralnog puta Banjaluka – Kotor Varoš, jer je preuska i puna rupa.

“Pomenutom ulicom prolazi veliki broj vozila koji iz Čelinca, Kotor Varoša, Vrbanje, Ade, Debeljaka i ostalih mjesta idu u centar grada i zato je neophodna rekonstrukcja. Dva vozila jedva se mogu mimoići koliko je kolovoz uzak, a pri mimoilaženju neizbježno je da neko upadne u jednu od rupa”, ispričao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada Vito Pejaković.

Dodao je i da je stanje alarmantno kada su u pitanju pješaci, jer nema trotoara pa im je ugrožena bezbjednost.

“Na ulazu u ulicu ima samo dio trotoara od pet metara koji je preširok pa sužava ulicu i pravi zastoje, jer su s druge strane ogromna rupa i kontejner. Vozila koja idu iz Borika pri ulasku u ulicu čekaju da jedno po jedno prođe pored rupe, jer je nemoguće da se mimoiđu. Ljeti putari nešto i pokrpe, ali to bude po principu “drži vodu dok majstori odu”. Zbog loše drenaže sve što ljeti urade do zime propadne”, rekao je Pejaković.

Kaže da su prije nekoliko godina, kada je rađen most kod “Toplane”, dobili obećanje od gradskih vlasti da će ulica biti proširena, ali do toga nikad nije došlo.

Vozač Dalibor Novaković, koji stanuje u naselju Ada, tvrdi da je stanje katastrofalno kako za vozače, tako i za pješake.

“Meni je bliže doći do posla u Lazarevu kada koristim ovu saobraćajnicu, ali svaki put muku mučim pri mimoilaženju sa automobilima i pješacima. Jednom sam čak ostao i bez retrovizora”, rekao je Novaković.

Iz Gradske uprave su rekli da je u toku priprema programa zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu, pa je još rano govoriti da li će biti izdvojen novac za rekonstrukciju pomenute saobraćajnice, ali da će u okviru redovnog održavanja saobraćajnica rupe biti pokrpljene poslije zime, dakle na proljeće.

Loša reklama

Vito Pejaković tvrdi da su stanari dvije novoizgrađene zgrade u ovoj ulici napravili parking na svoju ruku koji je, kako kaže, još više suzio dio ulice.

“Sve ovo je veoma ružna slika za ulicu koja se nalazi nadomak centra. Pored restorana i osiguravajuće kuće, koji su u samoj ulici, u blizini se nalazi i Gradski olimpijski bazen, kao i noćni klub. Slika ovakve saobraćajnice je zaista loša reklama”, rekao je Pejaković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-prometna-ulica-u-adi-uska-i-puna-rupa/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot