Ko su vandali koji napadaju banjalučki kafić “Zadatak”?!

Objavljeno: 14. 1. 2017 u 14:28h

Nepoznati vandali bacili su četiri molotovljeva koktela u banjalučki lokal „Zadatak“. U napadu koji je uznemirio stanare obližnjih zgrada na sreću nije bilo povrijeđenih, niti posljedica koje su mogle biti katastrofalne s obzirom na to da je lokal u prizemlju stambene zgrade.

„EuroBlicu“ je potvrđeno da je ovo drugi napad vandala na pomenuti lokal u proteklih mjesec dana, a policija i dalje ne zna ko stoji iza njih.

U CJB Banjaluka su potvrdili da je posljednji napad prijavljen prekjuče oko 3.45 časova.

“Tokom uviđaja utvrđeno je da su na objektu polupana stakla i da su nepoznate osobe ubacile nekoliko flaša sa zapaljivom tečnošću. Povrijeđenih nije bilo, a o svemu je odmah obavješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka koje je slučaj kvalifikovalo kao izazivanje opšte opasnosti” – naveli su u CJB Banjaluka.

U banjalučkoj policiji dodaju kako je u toku istraga u cilju otkrivanja identiteta osumnjičenih.

Izvor „EuroBlica“ iz istrage otkrio je juče da su u posljednjem napadu učestovale tri za sada nepoznate osobe.

“Napadači su polupali dva stakla, odnosno šajbe na lokalu i ubacili ukupno četiri Molotovljeva koktela. Sreća je pa nije došlo do ozbiljnih posljedica i požara, jer su odmah iznad lokala stanovi” – izjavio je izvor iz istrage.

Osim traganja za napadačima, policija pokušava utvrditi motiv učestalih napada na pomenuti lokal koji su posebno uznemirili stanare zgrade.

“Nije ovo prvi put da se dešavaju uznemirujuće stvari koje su vezane za taj lokal. Pitam se samo gdje je kraj, da li treba mrtva glava pasti ili će policija biti brža” – ispričao je stanar koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Naš izvor je podsjetio da je isti lokal na meti napadača bio i 18. decembra prošle godine. Tada je na gotovo identičan način podmetnu požar koji je lokalizovan na vrijeme.

“Oko 1.15 časova ujutro napadači su takođe razbili staklo i ubacili najvjerovatnije Molotovljev koktel u objekat. Izbio je požar, ali je zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji zaposlenih spriječeno njegovo širenje “– objasnio je izvor „EuroBlica“.

Pucnjava i ranjavanje

Ispred lokala „Zadatak“ se u decembru 2015. godine dogodila i pucnjava u kojoj su ranjena dvojica mladića iz Banjaluke.

Za pucnjavu i ranjavanje osumnjičeni su radnici obezbjeđenja u lokalu, koji su pobjegli prije dolaska policije, ali su naknadno uhapšeni.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ko-su-vandali-koji-napadaju-banjalucki-kafic-zadatak/||claudebot