Banjaluka: Pomama za skijama i sankama

Objavljeno: 13. 1. 2017 u 19:15h

Snijeg i hladno vrijeme podstakli su brojne Banjalučane da pohrle u radnje sa skijaškom opremom u kojima posljednjih dana vlada opšta pomama za skijama i sankama.

“Od kada je naišao ovaj hladni talas, ja sam zatrpan poslom. Na skijanje hrle i stari i mladi, a najčešće su to porodice. Zainteresovanost za servisiranje i iznajmljivanje ski-opreme skočila je za 50 odsto, a zadovoljan sam i kako ide prodaja” – rekao je vlasnik radnje sa biciklističkom i skijaškom opremom Nikola Soković.

Ističe da su najčešće mušterije vikend skijaši koji dolaze da iznajme opremu kada planiraju da obiđu skijališta na Vlašiću, Kupresu i Mariborskom Pohorju.

“Za jednodnevno rentiranje ski-opreme potrebno je izdvojiti 20 KM po osobi. Oprema za produženi vikend košta 45 KM, dok je cijena za sedam dana 90 maraka. Ukoliko neko poželi da kupi dječije sanke, moraće da izdvoji od 100 do 135 KM. Malo su skuplje, jer je riječ o modernijim sankama sa upravljačem” – objasnio je Soković.

Prema njegovim riječima, oprema brendova “Elan” i “Fišer” i dalje je broj jedan kada je potražnja u pitanju i njihova popularnost ne opada.

“Imamo razne vrste ski-opreme, a najjeftinije nove skije koštaju 450 KM. Najskuplje skije u mojoj radnji su “elan SLX” i koštaju 1.340 KM” – kazao je Soković.

I vlasnik radnje sa ski-opremom Mile Jovišić kaže da se ove godine nada boljoj zaradi.

“Polako nam se posao gomila, a nadamo se i boljem prometu jer sezona tek počinje. Puno više posla očekujemo krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca, kada prođu praznici i Banjalučani pohrle na planine” – rekao je Jovišić.

Ističe da najslabije ide prodaja nove opreme.

“Na skijanje ide onaj ko je navikao i ko je zaljubljen u taj sport. Ti ljudi uglavnom imaju opremu, a sezonci koji požele da se tek oprobaju na skijama uglavnom iznajmljuju opremu” – kazao je Jovišić.

U tržnom centru “Verno” ističu da se sanke prodaju kao alva.

“U ponudi imamo plastične i drvene sanke. Veoma je tražen takozvani plastični tanjir na kojem se djeca sankaju, a čija je cijena od 2,80 KM. Veće drvene sanke mogu se kupiti za 60 KM. Nešto manje drvene sanke mogu se kupiti i za 25 i 52 KM, a slične su i cijene onih koje su pravljene od tvrde plastike” – dodali su u “Vernu”.

Škola skijanja

U školi skijanja “Ski-tim Olimpik” kažu da zainteresovanih za bijeli sport ne manjka.

“Kod nas obuku vrše licencirani učitelji skijanja, a jednodnevnu školu skijanja trenutno izvodimo na Kupresu. Potrebno je da zainteresovani postanu naši članovi, a pored članarine od 20 KM na godišnjem nivou, za jednodnevno pohađanje škole plaćaju 15 KM. Ski-pas i prevoz do skijališta za djecu koštaju 35, a za odrasle 40 KM” – rekli su u ovoj školi.

Cijene iznajmljivanja ski-opreme

20 KM – jednodnevno rentiranje

45 KM – produženi vikend

90 KM – cijena za sedam dana

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-pomama-za-skijama-i-sankama/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot