Banjaluka: Lopovi se ušunjali kroz ventilaciju, propali kroz plafon

Objavljeno: 12. 1. 2017 u 12:07h

Banjalučka policija traga za lopovima koji su kroz ventilacione otvore provalili u Tržni centar “Zenit” u Banjaluci.

Iako se vjeruje da su ciljali zlataru “Nela”, domišljati lopovi ostali su bez planiranog plijena, jer su u dva navrata propali kroz plafon nad buticima “Vesna” i “Vig melt”. Zbog toga su se, umjesto skupocijenim nakitom, morali zadovoljiti plijenom od sitnih 70 KM, koliko su pronašli u kasama butika, piše “Dnevni Avaz”.

U CJB Banjaluka potvrđeno je da se provala dogodila za vrijeme novogodišnjih praznika, odnosno od 31. decembra prošle godine do 2. januara, kada “Zenit” nije radio.

“Lopovi su s vanjske strane, najvjerovatnije preko krova, presjekli otvor na ventilacionoj cijevi i tako se ušuljali u Tržni centar. Potom su preko montažnog plafona pokušali da dođu do zlatare ‘Nela’, ali im je plafon pukao pod nogama pa su propali u butik ‘Vesna’, odakle su ukrali 20 KM, a zatim i u susjedni butik ‘Vig melt’, odakle su odnijeli 50 KM”, kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je ova pljačka bila veoma dobro isplanirana.

“Vodili su računa o svemu, ali im je plan upropastio nejaki strop iznad butika. Nije isključeno da su se prilikom propadanja povrijedili zbog čega su odustali od pljačke”, kaže on.

Radnici “Zenita” pričaju da su po dolasku na posao u buticima zatekli krš i lom.

“Plafon, koji je napravljen od stiropornih ploča, bio je potpuno uništen, kao i stakleni sto u butiku ‘Vig melt’. Vjerovatno je jedan od provalnika pao direktno na taj sto. Nakon toga su se ponovo popeli na plafon i opet propali. To je, vjerovatno, stvorilo veliku buku, zbog čega su odustali od pljačke te su pobjegli kroz ventilaciju, kuda su i ušli”, rekao je jedan od radnika.

Preslikan scenario

Identična provala u Tržni centar “Zenit” dogodila se u decembru 2011. godine, kada su lopovi uspjeli da se domognu zlatare “Nela”, iz koje su odnijeli veću količinu zlatnog i srebrenog nakita u vrijednosti od skoro 100.000 KM. Lopovi su tada onesposobili nadzorne kamere, kao i senzore alarma, što im je omogućilo da fleksericom neometano isjeku sef u zlatari. Ova pljačka do danas nije rasvijetljena.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-lopovi-se-usunjali-kroz-ventilaciju-propali-kroz-plafon/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])