Letjelo kamenje na Petrićevcu: Traktor zimske službe polupao prozore na kućama i automobilima

Objavljeno: 11. 1. 2017 u 20:04h

Traktor koji je pijeskom posipao Ulicu Ivana Kukuljevića u naselju Petrićevac, oštetio je nekoliko automobila i razbio prozore na četiri kuće, tvrde mještani.

Za ovu ulicu zaduženo je preduzeće „Niskogradnja“, a mještani su istog trenutka, kada su vidjeli šta se dešava, pozvali odgovornog u preduzeću, a zatim i policiju.

Među oštećenim automobilima je i automobil Gorana Vračara kome je kamenje oštetilo šajbu, koja košta 250 KM.

“Od kako je pao snijeg nisu čistili našu ulicu. Danas, po prvi put, došao je mali traktor i bacao pijesak i to je podiglo neko ogromno kamenje. Slupao je šajbu na autima i prozore na četiri kuće. Komšije su zaustavile traktor, odmah su zvali nekog šefa, on je došao i vidio to. Rekli su da će nas zvati, i sada se ne javljaju uopšte. Uskoro će doći policija da napravi uviđaj” – rekao je Goran Vračar.

On objašnjava da su nastale male ogrebotine, ali za nekoliko dana šajba će zbog hladnoće sva biti upropaštena. Mještani kažu da nisu zadovoljni kako „Niskogradanja“ obavlja svoj posao, te da su se žalili što niko nije čistio ulicu do sada, međutim, ako ovako čiste, kažu, bolje da ne dolaze.

Vlasnik „Niskogradnje“ Ljubomir Ćubić odgovorno tvrdi da šljunak kojim je posipana ulica nije bio krupniji od osam milimetara, pa nije ni mogao polupati stakla. Kaže da štetu nije mogao prouzrokovati ni traktor, jer je tako malen „da bi ga čovjek mogao preskočiti“.

“Radni vijek sam proveo u zimskoj službi i odgovorno tvrdim da prozore nije mogao polupati šljunak koji posipamo po ulicama. Tražio sam da mještani pozovu policiju, koja će obaviti uviđaj i napisati zapisnik. Ako utvrde da je naša krivica, platićemo im odštetu” – rekao je Ćubić.

Kaže da je i njemu samom dosadilo održavanje ulica zimi, jer ih uvijek neko kritikuje zbog neočišćenih ulica. Osim toga, imaju problem i sa Banjalučanima, koji mjesečno podnesu između 15 i 20 zahtjeva za odštetu, tvrdeći da im je šljunak oštetio vozilo.

“Imam dva advokata koji me na sudu brane od građana koji traže odštetu. Kada zapisnik policije ne ide u našu korist, tada i izgubimo parnicu” – kaže Ćubić i dodaje da je kazna za preduzeće 2.000 KM, a za direktora 500 KM.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/letjelo-kamenje-na-petricevcu-traktor-zimske-sluzbe-polupao-prozore-na-kucama-i-automobilima/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot