Banjaluka: Lažni pozivi i pijane mušterije tanje pazar

Objavljeno: 10. 1. 2017 u 15:48h

Gradski taksisti muku muče sa neodgovornim građanima koji taksi operaterima upućuju lažne pozive ili izbjegavaju da plate vožnju. Zbog ovakvih pojedinaca taksi službe gube oko 15 odsto ukupnog profita.

Potvrdio je ovo predsjednik udruženja “BL taksi” Dragan Purišić i dodao da se uglavnom svi taksisti nose sa sličnim problemima prilikom obavljanja posla.

“Dešavalo se da pojedinci pozovu taksi i kada on dođe, sa balkona gledaju i dobacuju taksisti, dajući mu do znanja da je prevaren. Česti su i slučajevi da taksista stigne na odredište na kojem nema nikoga. Iako su pozvali taksi, pojedinci ugrabe prvi koji dođe, jer im je teško pričekati vozilo koje su naručili”, ispričao je Purišić.

Kaže da su razmišljali da uvedu zabranu za brojeve sa kojih stižu neozbiljni pozivi, kao što je slučaj u zapadnim zemljama.

“Ponekad se dešava i da nas pozovu, a nemaju novca. U pitanju su uglavnom pijane mušterije. Konobari im u kafani izvuku sav novac, pa im pozovu taksi, da ih mi vozimo za džabe”, kaže Purišić.

Dodaje da takve uglavnom izbaci iz vozila, ali se ponekad sažali pa nekog i odveze do kuće.

“Neke mušterije se izvuku sa pričom da nemaju novca kod sebe, te da će platiti čim se popnu u stan i uzmu ga. Unaprijed znamo da se u 90 odsto slučajeva ta mušterija neće vratiti da plati dug”, rekao je Purišić.

Da održe vozilo uredno i čisto za taksiste je Sizifov posao, koji kažu da su žene i djeca ti koji ga najviše otežavaju.

“Meni je naročito bitna čistoća taksija. Želim da mi svaka mušterija uđe u čist i ispravan automobil. E tu su žene najproblematičnije. Pojedine nemaju obzira, pogotovo kad se voze sa djecom. Puštaju ih da se penju u obući po sjedištima, iako je napolju kiša i blato i znaju da su im cipelice prljave. Dozvoljavaju djeci i da se igraju sa elektronskim podizačima prozora, a ukoliko ih taksista opomene, one se žale na neljubaznost”, ispričao je ovaj taksista.

U svojoj karijeri i taksista Milorad Rosić se nagledao svega i svačega, ali kaže da posao taksiste ima i dobrih strana.

“Imamo i zanimljivih mušterija koje je čast voziti. Taj stalni kontakt sa ljudima, od zemljoradnika do ministara, čini nas veoma informisanim. Uvijek među prvima saznamo šta se i gdje dešava u gradu. Naravno da ne pričamo okolo to što vidimo ili čujemo u vozilu, jer drugačije se ovaj posao ne može ni raditi – ispričao je Rosić.

Izgubljene stvari

Dragan Purišić je rekao da se nerijetko dešava da neko od mušterija zaboravi novac u taksiju.

“Nedavno je kolega iz udruženja pronašao 7.800 evra u taksiju i vratio novac mušteriji koja ga je zaboravila. Bilo je tu još sličnih slučajeva, a novac smo uvijek vraćali. Na taj način smo izgradili povjerenje i stekli svoje stalne mušterije”, kazao je Purišić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-lazni-pozivi-i-pijane-musterije-tanje-pazar/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])