Gradonačelnik: Izmještanje šoping centra u Banjaluci samo ideja

Objavljeno: 5. 1. 2017 u 17:26h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da izmještanje šoping centra u gradskom jezgru za sada samo ideja, te da su toku pregovori sa investitorima.

“Za sada, ovo je samo ideja. Ići ćemo na izmjenu više regulacionih planova koja se tiču centra grada. Na ovoj lokaciji je započela izgradnja šoping centra, ali problem može biti saobraćaj i pristupne saobraćajnice, u šta se, uostalom, možete samo uvjeriti već sada, što je posebno izraženo tokom jutarnjih i podnevnih špiceva. Gradnja šoping centra na toj lokaciji bi sigurno donijela bi još veće probleme u saobraćaju, koje bi grad teško mogao da riješi”, rekao je Radojičić.

Pored toga, Radojičić je istakao da u artektonskom smislu, optimalno bi bilo da se na toj lokaciji nastavi arhitektura koja se naslanja na sadašnji izgled ove cjeline, sa objektima građenim za vrijeme Banovine, dakle da se napravi park i spomenik palim borcima i, eventualno, još jedan objekat kulture, zavisno, naravno, od regulacionog plana.

Radojičić je prokomentarisao i gradanju podzemnih garaža.

“Sadašnje podzemne garaže nisu sporne, jer nam u centru grada ionako trebaju dodatna parking mjesta. Prema njihovom sadašnjem projektu, oni grade tri podzemne etaže za parkiranje što nama savršeno odgovara. Međutim, svaka dalja gradnja preko tog nivoa nam ne bi odgovarala”, istakao je gradonačelnik Banjaluke.

On je dodao da su u Gradskoj upravi pokrenuli razgovore sa investitorima tog objekta oko više drugih varijanti, te da je saobraćaj najveći problem u realizovanju ovog projekta.

“Gradu bi odgovarala prenamjena te lokacije, na način da tu dobijemo podzemnu garažu, park i spomenik palim borcima. Ako nađemo zajednički interes sa investitorima, to bi bila jako dobra stvar za grad. Mislim da i investitor ima razumjevanja za ovu situaciju, jer i njima odgovara da imaju dobar saobraćajni pristup i posjetioce. Svi zajedno se slažemo da je saobraćaj najveći problem”, zaključio je Radojičić.

Na pitanje da li će biti plaćena odšteta investitoru, Radojičić nije htio zalaziti u detalje.

“Za nas, nije sporno da tu budu garaže, ako uspijemo i finansijski da se dogovorimo. U detalje ne bi još ulazio jer je još na nivou inicijative. Zamjena sa gradskim zemljištem na Paskulinoj ciglani je jedna od ideja o kojoj se razgovara. Za nas je kupovina preveliki zalogaj jer nemamo para da kupimo tu lokaciju”, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradonacelnik-izmjestanje-soping-centra-u-banjaluci-samo-ideja/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot