Ovo su najpopularnija imena u Banjaluci

Objavljeno: 3. 1. 2017 u 16:23h

Na vrhu liste najčešćih imena u Banjaluci, 2016. godine našla su se imena Marko i Ana.

Od početka prošle godine u matičnu knjigu Banjaluke upisano je 3.185 beba, a roditelji su se najčešće odlučivali za kratka ili neka od tradicionalnih imena. Tako se među najčešćim muškim imenima nalaze Luka, Lazar, David, Andrej, Stefan, Mihajlo, a među ženskim Mia, Ena, Lara, Dunja, Sofija i Kalina, prenosi EuroBlic.

Pored najčešćih imena, roditelji se sve češće odlučuju za kratka, zanimljiva i originalna imena kao što su Teo, Leo, Jakša, Mak, Balša i Svetibor, dok su za djevojčice hit imena postala Vasja, Larisa, Zoja, Nastja, Leoni i Hana.

Iz Gradske uprave kažu da su poslednje godine roditelji svojoj djeci davali i neobična dupla imena. Tako je nekada popularno dupo ime Ana Marija, zamenjeno sa Ana Danica, Leila Louise, kao i muška imena poput Sreten Ador, te Arsen Martin.

Kao i svake godine i ove je bilo onih koji su, iz nekog razloga, promijenili ime, pa je od početka 2016. godine podneseno 118 zahtjeva za promjenu ličnog imena.

“Najviše se takvih zahtjeva odnosi na promjenu prezimena, nekolicina na promjenu samo imena, a oko dva odsto se odnosi na kompletnu promjenu ličnog imena, dakle, i imena i prezimena istovremeno”, rekao je portparol Gradske uprave, Milenko Šajić.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ovo-su-najpopularnija-imena-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])