Banjaluka: Saznajte ko čisti snijeg u vašem naselju

Objavljeno: 3. 1. 2017 u 12:53h

Tokom ove zimske sezone, snijeg će na gradskom području uklanjati preduzeća “Čistoća”, “Niskogradnja” i “Eko euro tim”, dok će na seoskom područuju raditi: “Kozaraputevi”, “Niskogradnja”, “Rašo gradnja”, “Eko euro tim” i “Rotor”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Zadaci zimske službe su: mašinsko čišćenje snježnih padavina sa ulica, trotoara, trgova, mostova, te lokalnih i nekategorisanih puteva, sprečavanje nastanka poledice na gore pomenutim objektima posipanjem soli i abrazivnog materijala, mašinsko i ručno čišćenje slivnika, rigola i drugih odvoda, nabavka soli i abrazivnog materijala.

Građani su takođe obavezni da uklanjaju snijeg i led ispred stambenih zgrada, svako ispred svog ulaza, zatim da uklanjaju led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada, ako predstavljaju opasnost za pješake i vozila, a vlasnici i korisnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa javnih površina uz objekat, u širini najmanje dva metra.

Pri sakupnjanju snijega i leda, mora se voditi računa o prohodnosti kolovoza i trotoara. Izvođači radova, koji u okviru Zimske službe održavaju prohodnost puteva, ulica i trotoara na gradskom području su preduzeća:

  • prvo područje – Borik I i II, Bulevar, Nova varoš, Paprikovac, Rosulje, Centar I i II – izvođač Čistoća;
  • drugo područje – Lazarevo I i II – izvođač Čistoća;
  • treće područje – Ada, Debeljaci, Karanovac, Obilićevo I i II, Starčevica, dio Srpskih Toplica – desna obala rijeke Vrbas i dio Vrbanje – izvođač: Eko-euro tim,
  • četvrto područje – Priječani, Česma i dio Vrbanje – izvođač Niskogradnja;
  • peto područje – Drakulić, Kuljani, Motike, Petrićevac, Šargovac i dio Zalužana – izvođač: Niskogradnja;
  • šesto područje – Kočićev vijenac, Lauš I i II, Pobrđe i Srpske toplice – izvođač: „Eko-euro tim“.

Seosko područje održavaju:

  • mjesne zajednice: Bistrica, Borkovići, Bronzani majdan, Verići, Gornja Piskavica, Kmećani, Mišin Han, Piskavica, Potkozarje, Stratinska i Šimići – izvođač Kozaraputevi;
  • mjesne zajednice: Krupa na Vrbasu, Pavići, Rekavice I, Rekavice II i Stričići – izvođač: Eko-euro tim;
  • mjesne zajednice: Goleši, Donja Kola, Kola, Saračica, Čokorska Polja – izvođač Rotor;
  • mjesne zajednice: Dragočaj, Zalužani, Kuljani, Prijakovci – izvođač Niskogradnja;
  • mjesne zajednice: Agino Selo, Bočac, Krmine, i Ljubačevo – izvođač Rašo gradnja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-saznajte-ko-cisti-snijeg-u-vasem-naselju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])