Članovi banjalučkog “Kerbera” ponosni na proteklu godinu (Video)

Objavljeno: 2. 1. 2017 u 19:23h

U skloništu za životinje, koje vodi banjalučko udruženje “Kerber”, trenutno 12 pasa čeka na udomljenje. Zahvaljujući predanom radu članova ovog udruženja čak 30 pasa je u 2016. godini našlo svoj dom.

“Pa prošla godina je bila teška kao i sve godine što se tiče udruženja . Udomljena su 24 psa. Dva psa su vraćena vlasnicima, i 4 psa su sklonjena tj. koje su prijatelji preuzeli. Tako da smo zadovoljni jer 30 pasa smo uspijeli skloniti. U pretprošloj godini smo 16 tako da je napredak evidentan” – rekao nam je Goran Milojević iz Udruženja “Kerber”.

Svi oni koji vole životinje mogu svojim donacijama da pomognu. Naime, u tržnom centru Tropik smještena je korpa u koju se skuplja hrana za pse i mačke. Ova akcija do sada je pokazala odlične rezultate, ističe Milojević. Osim toga, donacije se mogu odnijeti diretkno u naselje Rakovačke bare gdje se nalazi azil. Ili se mogu ostaviti u bilo kojoj veterinasrkoj ambulanti u gradu. Ono što je poražavajuće, objašnjava Milojević, jeste činjenica da je pokušaj pravljenja kućica za životnje propao. I to zbog nekulture naših sugrađana.

“Ovo je treća godina kako smo sporveli tu akciju ali se pokazala kao loša jer su nam sve kućice pokradene ili porušene. Kao i prethodne dvije godine. Uprkos prednom radu udruženje Kerber do sada nije imalo podršku javnih institucija. Međutim, članovi ove organizacije dobili su poziv za sastanak sa prvim čovjekom Banjaluke. Nadamo se će novi gradnočelnik imati više sluha za njihov rad” – dodaje on.

Jedan od ovih razigranih pasa može biti vaš i to potpuno besplatno.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/clanovi-banjaluckog-kerbera-ponosni-na-proteklu-godinu-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])