U oronuloj podstanarskoj baraci živi sedmočlana porodica iz Banjaluke (Video)

Objavljeno: 31. 12. 2016 u 12:10h

U banjalučkom naselju Lazarevo, u oronuloj podstanarskoj baraci živi sedmočlana porodica Vujasin.

Živi povučeno i nada se boljem sutra. Grupa građana, njihovih komšija, zamolila je našu ekipu da zajedno uputimo apel za pomoć ovoj čestitoj porodici. Vrijeme je praznika i darivanja, vrijeme je da budemo ljudi.

Dragana i Zoran imaju petoro djece dobi od 6 do 11 godina. Zoran je marljiv, radi na građevini, ali, čak ni uz dječiji dodatak, porodica ne može da izmiri troškove stanarine, režija i svakodnevnih potrepština. Dragana nije u mogućnosti da radi , jer je prije dvije godine teško oboljela. Daje sve od sebe da se adekvatno brine o djeci.

“Prije dvije godine operisala sam dva tumora na mozgu. Teško živimo. Muž radi na građevini od 7 ujutro do 8 naveče za 20 maraka. Nemamo ni drva. Možda još za sutra”, priča Dragana Vujasin.

Porodica Vujasin počela je kuću u Bistrici. Napravili su je do prve ploče i uz sav trud nisu uspjeli da se presele, kako bi izbjegli plaćanje stanarine.

Mali Vujasini su samostalna, odgovorna, dobra i marljiva djeca, kažu komšije. 11-ogodišnja Suzana pohađa Centar “Zaštiti me” u koji ovaj mjesec nije išla, jer njeni roditelji nisu mogli da plate 50 maraka za mjesečnu kartu. Dječaci pomažu i ocu i majci.

Komšije apeluju na sve koji mogu da pomognu ovoj porodici da što prije useli u svoj dom, a kada to kažu komšije, onda sigurno vrijedi pomoći.

Svi koji žele da pomognu, mogu kontaktirati porodicu Vujasin na broj telefona 065707455, a novčana sredstva mogu donirati na broj tekućeg računa 5520301640585783 Adiko banka na ime Dragana Vujasin.

Izvor: Rtrs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-oronuloj-podstanarskoj-baraci-zivi-sedmoclana-porodica-iz-banjaluke-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])