Mališani iz banjalučkog vrtića “Nataša” pisali pisma Djedu Mrazu

Objavljeno: 31. 12. 2016 u 11:05h

Mališani iz banjalučkog vrtića “Nataša” dobro znaju ko je Djed Mraz, a već početkom decembra počeli su se spremati za dolazak novogodišnjih i božićnih praznika, pišući duga i zanimljiva pisma svom omiljenom djedici u crvenom odijelu.

Kako su nam rekle tete u vrtiću, roditelji, starija braća i sestre naučili su ih brojnim pjesmicama posvećenim Novoj godini i Božiću, a od svog djedice u crvenom odijelu ovi simpatični mališani u pismima su uglavnom poželjeli omiljene igračke i slatkiše i pokoju pahulju snijega, kako bi u potpunosti mogli da uživaju u zimskoj čaroliji.

Dok željno iščekuju dolazak omiljenih praznika, svi se nadaju da će njihova lijepo ukrašena pisma s mnogim željama stići na vrijeme do Laponije, gdje živi Djeda Mraz.

“Još ne znam da pišem sva slova, njih ću da naučim kada krenem u školu, dok se to ne dogodi, uz pomoć teta u vrtiću i svojih vrtićkih drugara Djedu Mrazu sa dalekog Sjevernog pola poslala sam pismo u kojem se nalazi crtež barbike koju bih voljela da mi pokoni. Zahvalila sam mu i na ovogodišnjem nikoljdanskom paketićima koji sam dobila”, kazala je Iva Živković.

Dok budu čekali dolazak Djeda Mraza u njihove domove, ovi mališani nadaju se da će se on u novogodišnjoj noći direktno s neba kroz njihove dimnjake spustiti s punom vrećom slatkiša i poklona koje će im ostaviti u lijepo ukrašene čizmice ostavljene na prozoru ili ispod jelki. Ana Pejaković tražila je od Djeda Mraza jastuk u obliku cuke, koji bi joj pravio društvo dok spava.

“Naučila sam mnogo pjesmica o praznicima. Volim poklone, snijeg i sankanje. Još brkam neka slova i nadam se da se moj omiljeni djedica neće ljutiti što sam mu poslala pismo sa malim greškama i iskrivljenim slovima. Volim pse, a pošto ga ne mogu držati u kući, voljela bih da mi Djed Mraz pokloni jastuk u obliku cuke, koji će mi praviti društvo dok spavam”, napisala je Ana u pismu.

I dok budu čekali otkucaj zimske čarolije, mali drugari nadaju se da u toku novogodišnje zimske noći neće zaspati u iščekivanju dolaska Nove godine i Djeda Mraza.

“Prije nekoliko godina upoznao sam Djeda Mraza. Nadam se da ću ga opet sresti. Samo se nadam da neću zaspati dok ga budem čekao. Ako i prespavam njegov dolazak, volio bih da mi ostavi paketić pun slatkiša i neku igračku”, kazao je Jovan Bogdanić.

Njegovi drugari Miloš Dabić i Nikola Guzijan kazali su nam da su u ovoj godini ponekad bili malo nestašni.

“Znamo da Djed Mraz ponekad nagradi i nestašnu djecu. Nadamo se da će i nas, zato smo mu nacrtali sve likove omiljenih nindža kornjača. Nije nam bilo teško odlučiti se šta ćemo mu napisati u pismu. Obojica obožavamo nindža kornjače i znamo da će nam igračke donijeti debeli djedica, ali i poneki slatkiš”, istakli su ovi dječaci.

Djeca priznaju da im u vrijeme praznika najviše radosti donosi kićenje jelke, ali da bi voljeli da ih provedu i u sankanju i grudvanju.

“Moj omiljeni djedica donese mi poklone, obožavam praviti anđele u snijegu”, rekla nam je Ivana Marinković.

Kaže da bi zato voljela da joj Djed Mraz pošalje snijeg.

“Dragi Djede Mraze, ove godine bila sam vrlo poslušna djevojčica. Slušala sam mamu i tatu. Ti hoćeš svako dijete da obraduješ, a ja bih najviše voljela da mi podariš snijeg. Nekako je dosadno bez njega, ne mogu se grudvati ni praviti Snješka Bijelića sa drugovima. Sanke su mi već spremne i nadam se da ćeš mi poslati snijeg uz koju igračku ili slatkiš”, poželjela je Ana Popović.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/malisani-iz-banjaluckog-vrtica-natasa-pisali-pisma-djedu-mrazu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot