Selidba na renovirane spratove za pet klinika UKC RS

Objavljeno: 30. 12. 2016 u 21:21h

U UKC RS, bez obzira na kraj godine i praznične dane radi se punom parom. I to sa zadovoljstvom, razlog je selidba na renovirane spratove.

Prije tačno godinu dana većina ambulanti preseljena je u novoizgrađeno Južno krilo. Od ove godine pacijenti pet klinika dobiće nove prostorije u kojima će biti liječeni i to od polovine januara.

Dva sprata Centralnog medicinskog bloka u potpunosti su rekonstruisana i moderno opremljena. Na drugi sprat seli se Klinika za unutrašnje bolesti, dok je treći rezervisan za Klinike za neurologiju, očne bolesti, bolesti uha, grla nosa i dio Službe za maksilofacijalnu hirurgiju.

“Vrlo je važno da se to obavi veoma brzo, sa što manje posljedica po uposlene i pacijente. Mi time oslobađamo etaže koje su iznad nas koje trebamo predati izvođaču radova, jer jako nam se žuri. Mi bismo željeli da rekonstrukcija traje što je moguće kraće vrijeme”, istakao je Mirko Stanetić, direktor UKC RS.

Preseljenju se raduju ljekari i sestre Klinike za očne bolesti. Već su obišli prostrane, svijetle sobe, testirali pomične krevete, a oduševljeni su kupatilima za pacijente, posebno onima za invalide.

“Ono što je najkomplikovanije je preseljenje naših operacionih sala. Mi u svakom trenutku moramo da budemo spremni da urgentno reagujemo i da za bilo kakavu hitnu, neophodnu oftalmološku operativnu intervenciju mi budemo u potpunosti spremni. Jer ovdje ipak dolazi stanovništvo cjelokupne RS”, naglasila je Milka Mavija, načelnik Klinike za očne bolesti UKC RS.

“U novom prostoru moći ćemo pozicionirati pacijenta u sve moguće položaje. dosadašnji kreveti su bili poprilično visoki, tako da pacijent kad ustaje ne dodiruje pod, sad će moći da dodiruje. Imaćemo zaštitne ogradice. Krevet je bolesnički pristupačan sa tri strane, do sad smo se morali dovijati”, rekla je Daliborka Kuzmanović, glavna sestra Klinike za očne bolesti UKC RS.

I pacijenti su čuli za selidbu. Kažu i sada su zadovoljni uslugom, ali raduju se boljim uslovima.

Do osmog januara kada je zvanična primopredaja renoviranih spratova, ostalo je da se uglancaju detalji. A onda i prvi pacijenti mogu da pređu prag.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/selidba-na-renovirane-spratove-za-pet-klinika-ukc-rs/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot