Banjaluka: Vrapčići pjesmom podržali gradnju centra za mališane

Objavljeno: 30. 12. 2016 u 10:38h

“Đačka ljubav”, “Trla baba lan”, “Babaroga”, “Kul tip” i “Tenis kraljica” samo su neki od hitova koji su odzvanjali dvoranom “Borik” na godišnjem koncertu Dječijeg hora “Vrapčići”.

Mališani su u srijedu uveče zajedno sa roditeljima igrali i pjevali uz 20 novih i starih numera na 19. po redu godišnjem koncertu, koji je i ovaj put imao humanitarni karakter.

“U posljednjih nekoliko godina je tako. Uključili smo se u kampanju predsjednika RS Milorada Dodika “S ljubavlju hrabrim srcima” i dio prihoda od prodaje ulaznica ide za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća “Za majku i dijete”. Naši mališani su snimili i pjesmu “S ljubavlju hrabrim srcima” zajedno sa “Banjalučankama” i Lukijanom Ivanovićem”, istakao je Đaković.

Ovogodišnji koncert specifičan je po tome što je promovisano 15. po redu DVD izdanje “Kul tip”, koje prikazuje osam spotova koje su “Vrapčići” snimili u Beogradu, Andrićgradu, Mećavniku, Rudom, kanjonu Lima, Višegradu i na drugim lokacijama.

“Djeca su bila u kostimima rokera, gusara, princeza i brojnih drugih junaka iz bajki i priča. Na koncertu smo imali i posebne skečeve koje smo osmislili u saradnji sa Dječijim pozorištem RS”, rekao je rukovodilac Dječijeg hora “Vrapčići” Branislav Đaković.

Gosti na ovogodišnjem koncertu bili su pobjednik Đurđevdanskog festivala Sergej Pajić i pobjednica festivala “Mali kompozitor” Irena Kesić.

“Vrapčići” su bili vidno srećni i veseli tokom cijele večeri.

“Nisam se nešto posebno spremala za večerašnji koncert jer imamo nastupe tokom cijele godine. Uzbuđena jesam, ali nemam tremu, navikla sam da pjevam pred ovolikom publikom. Pjevala sam “Tajnu najveću” i “Novogodišnju”, rekla je devetogodišnja Sara Božičić.

Većina mališana kaže da im se najviše svidjelo snimanje pjesme “Tajna najveća” u Višegradu.

“Bili smo obučeni u istraživače i imali smo dvoglede i plovili smo rijekom. Bili smo i u “Andrićgradu”. Takođe mi se svidjelo kada smo snimali spot “Moj tata” u “Antiksu”. Volim da nastupam u horu, najviše zbog putovanja i druženja sa drugom djecom”, kazala je osmogodišnja Sara Jović.

Istorijat

Dječiji hor “Vrapčići” postoji od 1993. godine i do sada je kroz hor prošlo oko 1.500 članova. Nastupali su na mnogobrojnim koncertima u zemlji i inostranstvu.

“Trenutno brojimo oko 80 članova uzrasta od tri do 12 godina. Do sada smo snimili oko 100 pjesama. Na koncertu je nastupilo 20 novih “vrapčića”, rekao je Đaković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-vrapcici-pjesmom-podrzali-gradnju-centra-za-malisane/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot