Banjaluka: Dobavljač ucjenjuje banjalučku Toplanu

Objavljeno: 30. 12. 2016 u 11:10h

Jedini dobavljač mazuta sa kojim banjalučka “Toplana” ima ugovor o snabdijevanju, austrijska kompanija “Higat”, još nije dostavila ponudu za nabavku ovog energenta iako je još prije dva dana zvanično obaviještena da je Skupština grada dala garanciju na osnovu koje će ovo komunalno preduzeće moći da kupi mazut.

Na taj način bilo bi obezbijeđeno da Banjaluka ne ostane bez grijanja tokom praznika, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nepotvrđenim informacijama, “Higat” smišljeno ne odgovara na pozive kako bi, kao ekskluzivni dobavljač, mogao da ucjenjuje “Toplanu” i proda joj mazut po cijenama znatno višim od onih na tržištu, znajući da će ovaj energent biti jako teško nabaviti tokom praznika.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da Banjaluka ne smije ostati bez grijanja.

“Grad ima zakonsku obavezu da obezbijedi isporuku toplotne energije bez obzira na to što je “Toplana” samostalno preduzeće, koje u ovom momentu nema novca da nabavlja mazut. Ovo je trenutno najmanje loša u nizu loših odluka, a najlošija bi bila obustava grijanja u decembru”, istakao je Radojičić i dodao da je kredit od pet miliona samo kratkoročno rješenje.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-dobavljac-ucjenjuje-banjalucku-toplanu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])